2021/43 - A héten történt


A 43. hét nagyrésze a reformáció ünnepére való készülődésünkkel telt. Hétfő estétől szombat estig minden nap 19 órától bűnbánati istesntiszteletet tartottunk. Az Útmutató által ajánlott olvasmányok igéit olvastuk fel estéről estére, Lukács evangéliuma 13. és 14. fejezetéből. Itt találhatók a bűnbánati istentiszteletek hangfelvételei: 


Hétfőn kísértük utolsó útjára Nagy József testvérünket. Koporsója mellett Isten igéje a Kolosséi levél 3:1-4 versei vigasztalták a gyászolókat: Azért ha feltámadtatok Krisztussal, az odafennvalókat keressétek, ahol a Krisztus van, Isten jobbján ülve. Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel. Mert meghaltatok, és a ti éltetek Krisztussal együtt el van rejtve Istenben. Amikor Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor majd vele együtt ti is megjelentek dicsőségben.

A pénteki vallásórán Luther Márton életét felelevenítve a reformációra emlékeztünk. Megtanultuk a 254B. énekünket is, amelyik úgy kezdődik, hogy Erős várunk nékünk az Isten.

Vasárnap délelőtt úrvacsorás istentisztelet keretében ünnepeltünk. Az istentisztelet alapigéje az 1Kor 4:20 volt, a bibliaolvasás igéje pedig az 1Kor 2. Az úrvacsorai ágendát nyugdíjas lelkipásztorunk, Oláh József végezte. Ezen az istentiszteleten emlékeztünk meg a múlt héten tartott vasárnap délelőtti istentisztelet óta eltemetett testvéreinkről: Bátori Erzsébetről és Nagy Józsefről.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2024/19 - A héten történt

2023/37 - A héten történt