2021/47 - A héten történt

A hét napjain, hétfőtől szombatig minden este 7 órától bűnbánati istentiszteletet tartottunk, így készültünk advent első vasárnapjára. Ezeken az istentiszteleteken Pál apostol I. és II. Thesszaloniki leveléből olvastunk fel, megismertük az apostol néhány fontos tanítását az adventi váradalommal kapcsolatosan. Az istentiszteletek felvételei visszahallgathatók itt:

Pénteken utolsó útjára kísértük Fehér Dániel testvérünket. Koporsója mellett az 1Kor 13:4-8a igéje hangzott el vígasztalásként: A szeretet hosszútűrő, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt, nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha nem fogy el.

A pénteki vallásórán adventi koszorúkat készítettünk, majd ezt követően elkezdtünk készülődni a karácsonyi ünnepélyre. Ez úton is köszönetet szeretnénk mondani azoknak, akik adományukkal, jelenlétükkel nagy segítségünkre voltak. Néhány fénykép is készült péntek délután, itt megtekinthetik őket: Adventi koszorú 2021.

Advent első vasárnapján az istentisztelet alapigéje Jer 23:5-8 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Mt 1. Az igét Oláh József nyugalmazott lelkipásztor hirdette.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt