2021/46 - A héten történt

Kedden véget értek a parókián végzett átalakítási munkálatok: különválasztottuk a földszintet és az emeletet. Az emeleten a lelkipásztori lakás található, a földszintet pedig gyülekezeti célokra szeretnénk használni. A gyülekezeti terem mellett így lett egy helységünk kávézásra/teázásra, beszélgetésre, zenehallgatásra; illetve egy kis tárgyaló-rész, ahol vetíteni is lehet. Köszönjük a helyi tanácsnak, hogy anyagilag támogatta a munkálatokat, és ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki önkéntesen segített nekünk az elmúlt hetekben. Íme néhány fotó a két új helységről:






Szerdán a kátéórát már a kandalló tüze mellett tartottuk. Bibliai szövegtípusokról és műfajokról tanultunk. Példaként a 2Sám 12:1-7-ből Nátán próféta feddő szavait olvastuk el, amely elbeszélés az elbeszélésben s ugyanakkor prófécia is, mert Isten üzenete hangzik el a végén. Természetesen felelevenítettük Dávid király nagy bűnének a történetét is. Óra végén az 51. énekkel ismerkedtünk, amelynek a szövege Dávid egyik bűnbánati zsoltára alapján íródott. 

A pénteki vallásórán a vámszedő Lévi, Alfeus fia elhívásáról tanultunk (Mk 2:14-17). A farizeusok ebben a történetben is haragszanak amiatt, hogy Jézus szóba áll a vámszedőkkel - Ő azonban válaszként arra hívja fel a figyelmüket, hogy a bűnösökért jött: mindazokért, akik felismerik, hogy szükségük van a segítségére. A 467. éneket tanultuk a történet mellé: Jöjj, királyom, Jézusom.

Családjával együtt átjelentkezett gyülekezetünkbe a Gyergyószentmiklósi Református Egyházközégből Papp Attila Zsolt. Egy ideje már Kisbácsan élnek, három kislányukat, Violát, Flórát és Lillát régóta ismerjük, rendszeresen járnak vallásórára, vakációs bibliahétre. Nagy öröm számunkra, hogy úgy döntöttek, mostmár hivatalosan is a gyülekezetünkhöz szeretnének tartozni.

A vasárnap délelőtti istentiszteleten a Jel 21:1-8 volt az igehirdetés alapigéje, az istentisztelet elején Ézs 65:17-25 hangzott el.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt