2021/48 - A héten történt

Szerdán a kátéóra témája a hitvallások kialakulása volt. A tananyaghoz kapcsolódó bibliai történet a Mt 14:22-33-ben azt meséli el, ahogyan Jézus a tengeren járva csatlakozik a viharban hánykódó tanítványokhoz - mikor a vizen járást megtapasztaló, kételkedése közepette süllyedni kezdő Péterrel együtt beszáll a hajóba elcsendesedik a vihar, a tanítványok pedig leborulnak előtte és így szólnak: Bizony, Isten Fia vagy! Sok más mellett ez az egyik rövid hitvallás, amely az evangéliumokban fogalmazódik meg. A 367., hitvalló éneket tanultuk az órán: Szent vagy örökké - az ének első három szakasza a Szentháromság egy-egy személyét dicsőíti, majd a legvégén, az utolsó szakaszban a Szentháromságot magát.

A pénteki vallásórán már a karácsonyi ünnepélyre készülődtünk: énekeket tanultunk, verseket ismételgettünk, összeolvastuk a színdarabot.

Vasárnap a délelőtti istentiszteleten az igehirdetés alapigéje a Lk 13:1-9 volt, a bibliaolvasás igéje az 1Móz 18:16-32. Az istentisztelet keretében a keresztség sákramentumában részesült Sajtos Zalán István, Sajtos István és Kandó Enikő gyermeke. A kisfiú édesapja, Sajtos István kisbácsi lakosként nemrég jelentkezett át gyülekezetünkbe a Szatmár-Láncos Református Egyházközségből. Fogadjuk őket nagy szeretettel közösségünkben. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt