2021/51 - A héten történt

Karácsonyra készülődve a hét első felében bűnbánati istentiszteletekre gyűltünk össze. A betlehemi csillag útját kutattuk estéről estére: az égitestek teremtésére emlékeztünk első nap; második nap arról volt szó, hogy emberek is lehetnek csillagok, ha Isten utat mutat, megszabadít, új lehetőségeket ad általuk; harmadik este arra figyelmeztetett Isten igéje, hogy nem szabad olyan hatalommal felruházzuk az égitesteket, amelyek kizárólag Isten hatáskörébe tartoznak; végül pedig negyedik este a bölcseknek utat mutató csillag volt az igehirdetés középpontjában.

A bűnbánati hét utolsó estéjén, csütörtökön lett felállítva a templomban a karácsonyfa, amelyet a szokáshoz híven a jelen levő presbiterek díszítettek fel - idén csatlakozott hozzájuk négy fiatal is a gyülekezetből. A Kolozsvári Református Egyházmegyétől idén is érkeztek karácsonyi csomagok amiért most is nagyon hálásak vagyunk - ezen felül mindenik csomagba került egy plüss állatka is a Frinkuj család jóvoltából. Hálásan köszünjük mindenkinek aki adományával vagy munkájával hozzájárult ahhoz, hogy szebb legyen a karácsonyunk.

Szenteste előtt pár órával vált működőképessé a gyülekezet új orgonája is - Albert József orgonaépítő csütörtökön és pénteken szállította át a műhelyéből, illetve építette fel a templom karzatán. Az ünnepen már az új orgona hangja hallható a hangfelvételeken.

Karácsony este Péter Csaba, a Kolozsvári Református Kollégium lelkipásztor tanára hirdette az igét, Mik 5:1.3-4 alapján. Igehirdetését követően a vallásórás gyermekek karácsonyi verseket szavaltak, énekeket énekeltek. A presbitérium tagjai az istentiszteletet követően idén is megkántálták a lelkipásztort és családját. Áldott, szép alkalom volt.

Karácsony első napján Oláh Mátyás, a gyülekezet lelkipásztora hirdette az igét Tit 2:11-14 alapján. A bibliaolvasás igéje Lk 2:1-20 volt. Az úrvacsorai ágendás szolgálatot Oláh József nyugalmazott lelkipásztor végezte.

Karácsony másodnapján Oláh József nyugalmazott lelkipásztor hirdette az igét Ézs 7:10-14 alapján, az istentisztelet elején a Jn 17:6-21 került felolvasásra.

Karácsony harmadnapján Oláh Mátyás igehirdetését hallhattuk. 1Jn 3:1-6 volt az igehirdetés alapigéje, a bibliaolvasás igéje pedig Jn 1:1-18 volt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt