2022/2 - A héten történt

Szerdán méltó helyére került öt, Kulcsár Margit ny. tanítónő által gyülekezetünknek adományozott emlékplakett - erdélyi történelmünk egy-egy híres személyiségét ábrázolják: (balról jobbra) Bethlen Gábor, Báthory István, Apáczai Csere János, Mikes Kelemen és Orbán Balázs. Ezúttal is köszönetet mondunk értük. 

Csütörtökön utolsó útjára kísértük Ungvári (szül. Bikali) Rozália testvérünket, aki 81 éves korában hunyt el két hónapja történt agyvérzése következtében. Róza néni gyülekezeti kórusunk tagja volt. Koporsója mellett a Jn 14:6 igéje vigasztalta a gyászolókat: Azt mondta neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.

Pénteken megtartottuk az év első vallásóráját: a Betesda tó partján történt gyógyításról tanultunk a Jn 5:1-16 alapján. A 400B sz. énekünket tanultuk a történet mellé: Légy csendes szívvel és békével.

Szombaton, a kátéórán a bűn volt a téma. Az eredendő bűnről szóló történetről beszélgettünk, az 1Móz 3 alapján. A történet alapján színdarabot rögtönöztünk: mindenki annak a szerepnek az alakítását vállalta, amelyikkel a leginkább azonosulni tudott. Majd szó volt a Heidelbergi káté első főrészéről, amely Az ember nyomorúságáról szól. Az órán 300. éneket tanultuk: Bocsásd meg, Úr Isten, ifjúságomnak vétkét.

A vasárnap délelőtti istentisztelet alapigéje 2Móz 33:17-34:9 volt, a bibliaolvasás igéje pedig 2Móz 3:1-16. Az istentisztelet keretében megemlékeztünk a héten eltemetett Ungvári (szül. Bikali) Róza testvérünkről is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt