2022/5 - A héten történt

Az elmúlt héten szerettük volna megkezdeni a családlátogatást, mivel azonban sokan jelezték, hogy megbetegedtek úgy döntöttünk később indulunk el végiglátogatni a gyülekezet tagjait. Kedden egy Google kérdőívet készítettünk, amelyen jelezni lehet azt is, ha valaki nem betegedett meg és így a járványhelyzet ellenére is szívesen venné ha meglátogatnánk. A kérdőív megtalálható a kisbacsiref.blogspot.com főoldalán baloldalt, illetve Facebook oldalunk első posztjaként rögzítve.

Pénteken újra vallásórát tartottunk egy hét kihagyást követően. A sorvadt kezű ember meggyógyításának történetéről beszélgettünk Mt 12:9-14 alapján. Jézus értelmezése szerint arra kell törekednünk, hogy a törvényt, köztük a nyugalom napjának a törvényét is emberségesen értelmezzük: ha valakinek szüksége van a segítségre ne várassuk kifogásként használva a parancsolatokat. A 488. éneket tanultuk a történethez, amelynek a 3. szakaszában kézről is szó van.

Szombaton a kisbácsi gyülekezetből négyen Kidében voltunk, közmunkán vettünk részt a január 22-én leégett református parókia körül. Még pénteken, mielőtt elindultunk volna kinyitottuk a diakóniai adományok perselyét, amelybe 1120 lej gyűlt az egyetemes imahét alatt. Az adományok egy részéből egyik nélkülöző asszonytestvérünk egyházfenntartói járulékának hátralékát rendeztük - a fennmaradó összeget kipótoltuk 1000 lejre, szombaton egyházközségünk főgondnoka adta át a Kidei Református Egyházközség képviselőinek. Köszönetet mondunk azoknak, akik a gyülekezetből részt vettek a közmunkán, és nem utolsó sorban köszönetet mondunk a közmunkára támogatásként kapott kesztyűkért is.

Vasárnap délelőtt az istentiszteleten az alapige a 2Kor 4:6-10 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Mt 17:1-13. Az elmúlt héten négy új egyháztag iratkozott be hozzánk: Boldizsár Zsolt Szászrégenből, Zsolt felesége Ivanitchi Mónika, aki eddig a Szatmár-Külteleki Református egyházközség tagja volt; illetve özv. Gál Józsefné szül. Rátonyi Ilona és Gál Ildikó Nagyenyedről. Szeretettel köszöntjük őket gyülekezetünk körében Isten áldását kívánva életükre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt