2022/6 - A héten történt

Pénteken, a vallásórán a kősziklára és a homokra épített ház példázatát tanultuk Mt 7:24-27 alapján. A történet mellett a 421. énekkel is megismerkedtünk: Az egyháznak a Jézus a fundámentoma. Arról beszéltünk mennyire fontos, hogy ne csak az egyházi, hanem a hétköznapi életünknek is Jézus tanítása szolgáljon alapul.

A szombati kátéórán, miután az Atya Istenről, a teremtésről és gondviselésről szóló rész végéhez értünk Jéusról kezdtünk tanulni. Biblián kívüli (zsidó, görög, latin, szír) írásokkal ismerkedtünk meg fordításban, amelyek arra engednek következtetni, hogy Jézus valóságos, létező személyiség volt. A Bibliából Mt 1:1-17-et olvastuk el, Jézus nemzetségtáblázatát Ábrahámig visszamenően 3*14 nemzetségen át. Az órán a 215. éneket tanultuk és a Heidelergi Káté 15. kérdés-feleletét, átismételve azt, amiről az V. és a VI. Úrnapja szól.

A vasárnap délelőtti istentisztelet alapigéje a Mt 9:9-13 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Gal 5:16-6:10. 

Az elmúlt héten három új egyháztaggal gyarapodtunk: ifj. Cotoi Vilmos, felesége Cotoi (szül. Szatmári) Csilla és leányuk, Tímea iratkozott be gyülekezetünkbe. Kisbácsba költözésük óta mindig örömmel látjuk, hogy jelen vannak vasárnapi istentiszteleti alkalmainkon. Szeretettel köszöntjük őket gyülekezeti közösségünken, Isten áldását kívánjuk az életükre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt