2022/8 - A héten történt

Csütörtökön presbiteri összejövetelt tartottunk. Ezen a napon, február 24-én kezdődtek a harcok Ukrajna és Oroszország között. Az elején rövid felvezetőt követően arról, hogy mit tanít a Biblia a háborúval kapcsolatosan a nap eseményeiről beszéltünk. Az alkalom mottója Mk 8:36 volt: Mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Abban maradtunk, hogy bármi történne vigyáznunk kell a hitünkre, mindig szem előtt tartva a Biblia tanításait. Ezt követően pár aktuális ügyet beszéltünk meg. 

A pénteki vallásórán a naini ifjú feltámasztásának a történetét tanultuk Lk 7:11-17 alapján. Beszéltünk temetkezési szokásokról, a halálról és a gyászolók vigasztalásának fontosságáról. A 326. éneket is megtanultuk: Minden ember csak halandó.

Szombaton, a kátéróán Jézus két természete volt a lecke témája. Jézus megkísértése történetét tanulmányoztuk Mt 4:1-11 alapján - az itt leírtakból az látszik, hogy a sátán provokálása ellenére Jézus kizárólag emberi természtére hagyatkozva utasítja vissza a kísértéseket. Ezzel Jézus nekünk is példát mutat abban, hogy hogyan tudunk Isten igéjére támaszkodva megküzdeni életünk nagy kísértéseivel. A kátéórán a 339. éneket tanultuk: Lelki próbáimban, Jézus, légy velem.

A vasárnapi istentisztelet alapigéje Lk 18:31-34 volt, a bibliaolvasás igéje pedig az Isten szenvedő szolgájáról szóló prófécia, az Ézs 53.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt