2022/12 - A héten történt

Szerdán megtartottuk az idei év első bibliaóráját. A Biblia keletkezéséről, szerkezetéről, műfajairól volt szó. Következő alkalmunkon az 1Móz 1-11-ben található őstörténetekkel fogunk részletesebben foglalkozni. Bibliaóráink legfőbb célja, hogy segítséget nyújtsanak azoknak akik végig szeretnék olvasni a Bibliát. Ugyanakkor az is fontos számunkra, hogy legyen egy alkalom, amelyen feltehetjük a bennünket foglalkoztató kérdéseket. Szeretettel várunk mindenkit szerdánként 19 órától.

Csütörtökön Fábián Julianna testvérünk árvácskákat adományozott az egyházközség részére. A templom melletti virágládákba lettek elültetve. Hálásan köszönjük, hogy idén is gondoskodott szép virágokról.

Csütörtökön tartottuk meg rendszeres presiteri összejöveteleink márciusi alkalmát is. Az összejövetel elején Nagy Jenő egyháztagunkat hallgattuk meg, aki Három lépésre a végtelen szeretettől c. könyvét mutatta be nekünk. Könyve megvásárolható a lelkipásztori hivatalban, ára 20 lei. A könyvbemutatót követően különféle ügyes-bajos dolgainkról beszéltünk, majd ötleteltünk az április 24-én megszervezésre kerülő Presiterek vasárnapja rendezvényünkkel kapcsolatosan. Gyűlésünk végén kinyitottuk a diakóniai perselyt, amelybe az utóbbi két héten 600 lej gyűlt kárpátaljai és ukrajnai testvérek megsegítésére. Az adományokat átutaltuk egyházkerületünk bankszámlájára, reménység szerint a Magyar Református Szeretszolgálat révén érnek célba.

A pénteki vallásórán A búza és a konkoly példázatáról tanultunk Mt 13:24-30 alapján. Az órán a 364. éneket tanultuk: Mindenkoron áldom az én Uramat. Ezen a héten bevezettünk egy szombati vallásórás alkalmat is, amelyen ugyanazt tanuljuk mint pénteken. Aki a gyermekek közül nem jut el a pénteki vallásórára szeretettel várjuk szombatonként délelőtt 10 órára.

Szombaton a kátéórán Pál apostol megtérésének a történetét tanulmányoztuk - átolvastunk három részt az Apostolok cselekedetei könyvéből: a Csel 9:1-18-at, ahol a kívülálló szemszögéből ismerjük meg a történetet, illetve a Csel 22:1-16-ot és a Csel 26:4-18-at, amelyekben Pál személyesen meséli el a damaszkuszi úton történteket. Az ige kapcsán arról is beszéltünk hogyan lehet találkozni Istennel manapság. Találkozni nagyon fontos, a találkozások formálnak, alakítanak bennünket. A 477. éneket tanultuk az órán: Isten szívén megpihenve forrjon szívünk egybe hát.

A vasárnap délelőtti istentisztelet alapigéje az 5Móz 8:1-6 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Gal 4:21-31.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt