2022/9 - A héten történt

Böjtfőre készülődve bűnbánati hetet tartottunk: minden este 18 órától istentiszteletre gyűltünk össze. Az istentisztelet végeztével minden este egy kis kártyával ajándékoztuk meg a jelenlevőket, amelyen az aznapi ige és egy böjtös recept volt olvasható. A kártyák virtuális változata itt található: igekártyák; a bűnbánati istentiszteletek, igehirdetések hangfelvételeit ide kattintva hallgathatják meg:

Pénteken válasz érkezett Drachtenbe küldött újévi üdvözletünkre. Inge Bulthuis-Coes, testvérgyülekezetünk diakónusa a közösség nevében Isten áldását kéri mindannyiunk életére a hit, remény és szeretet jegyében:

Vasárnap délelőtti úrvacsorás istentiszteletünkön az igehirdetés alapigéje Zak 3:1-7 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Lk 4:1-13. Az úrvacsorai ágendát Oláh József ny. lp. végezte. Múlt vasárnap húsvétig tartó gyűjtést indítottunk kárpátaljáról, ukrajnából menekülő testvéreink számára. A begyűlt adományokat minden hét végén átutaljuk egyházkerületünk számlájára, ahonnan továbbítják a Magyar Református Szeretetszolgálat felé: ők juttatják célba. A bűnbánati héten, illetve az előtte és utána levő vasárnapon 1439 lej gyűlt erre a célra - 1450 lejt utaltunk át. Isten gazdag áldását kívánjuk minden adakozó életére.

Vasárnap délután 17 órától az Ökumenikus női világimanap alkalmából tartottunk áhitatot: az alkalmat nyolc nőtestvérünk és lelkipásztorunk együtt szervezték. Érkezéskor a belépők virágmagot kaptak ajándékba, emellé volt csatolva az alkalom igéje, a Jer 29:11-12: Mert én ismerem az én gondolataimat, amelyeket rólatok gondolok, – így szól az Úr – békességre és nem háborúságra gondolok, hogy jövőt és reménységet adjak nektek. Akkor majd segítségül hívtok engem, eljöttök, és imádkoztok hozzám, és én meghallgatlak titeket. A világimanapi liturgiát követően, amelyet idén Anglia, Wales és Észak-Írország asszonyai állítottak össze, szeretetvendégségre került sor.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt