2022/13 - A héten történt

A szerdai bibliaórán az őstörténeteket tekintettük át 1Móz 1-11-ből. A következő alkalmon Ábrahám, Izsák, Jákób és József történetei következnek.

Csütörtökre eredetileg a gyümölcsös takarítását, favágást terveztünk így közmunkát hirdettünk - mivel azonban túl kevesen gyűltünk össze inkább úgy döntöttünk, hogy a templom előtt végzünk el néhány elmaradt munkálatot: kiástuk az elszáradt sövényt, megnyírtuk a hibiszkusz-bokrokat, az udvaron található orgonabokrot és a templom előtt levő nyírfákat. Köszönet Kondrát Tibor és Péter Zsolt presbitereknek, illetve Szőllősi Jánosnak, akik erre szánták a délelőttjüket. 


A pénteki és a szombati vallásórán a kovász meg a mustármag példázatát tanultuk. Megismerkedtünk az életsztővel, amit manapság használunk kovász helyett. A történet arra emlékeztetett, hogy Isten igéje kovász bennünk, általa növekszik a hitünk - mi pedig, keresztyén emerekként kovásszá lehetünk a közösségünken. Az órán a 379. éneket is megtanultuk: Jer, dicsérjük az Istennek Fiát.

A kátésokkal a Kolozsvár-Bulgáriatelepi Református Egyházközségben vettünk részt az egyházmegyei konfirmáló-találkozón, a Dupla kátén.

Vasárnap délelőtt az igehirdetés alapigéje a Zsid 9:11-14 volt, a bibliaolvasás igéje pedig 3Móz 16.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2024/19 - A héten történt

2023/37 - A héten történt