2022/15 - A héten történt

Az elmúlt hét nagyheti istentiszteletein húsvét ünnepére készültünk. A nagyheti istentiszteletek hangfelvételei itt találhatók:

Kedd este presbiteri gyűlést tartottunk, amelyen főképp az április 24-ére tervezett Presbiterek vasárnapját szerveztük.

Nagycsütörtökön ifjúsági istentisztelet keretében emlékeztünk a nagycsütörtök történéseire: a páskhavacsoráról volt szó, az úrvacsora szereztetéséről, Jézus elárulása előtti figyelmeztető szavairól, illetve a Gecsemáné kertben átélt gyötrelmeiről. Rendhagyó módon úrvacsorázásra is volt alkalma az istentiszteleten résztvevőknek.

Nagypénteken délelőtt ünnepi istentisztelet keretében emlékeztünk Jézus szenvedésére, Oláh József ny. lp. szolgált, az istentisztelet alapigéje Lk 23:32-49 volt, a bibliaolvasás igéj pedig Zsolt 22:1-22. 

A péntek délutáni, illetve szombat délelőtti vallásórán elkezdtünk készülődni a gyermekekkel az Anyák napi ünnepélyre, május 8-ára. A gyermekek verseket választottak, énekeket tanultunk együtt.

Húsvét első napján, vasárnap délelőtt az ünnepi istentisztelet alapigéje Jn 20:1-10 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Jn 1:1-18. Az úrvacsorai ágendás szolgálatot Oláh József ny. lp végezte.

Húsvét első napja délutánján rendhagyó módon román nyelvű istentiszteletre került sor. Az alkalmat leginkább magyarul már nem tudó reformátusok, illetve vegyes házaságban élő testvéreink román anyanyelvű házastársai számára szerveztük. Fontosnak tartottuk, hogy legyen egy olyan alkalom, amikor többnyelvű családok is részt vehetnek együtt, általunk szervezett ünnepi istentiszteleten. Fontos, hogy jobban megismerjük egymás ünnepeit.

Húsvét másodnapján délelőtt az igehirdetés alapigéje 1Sám 2:2.6-8a volt, a bibliaolvasás igéje pedig Jn 11:1-45.

Húsvét harmadnapján Oláh József ny. lp. szolgált, az alapige Jón 2 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Mt 12:32-45.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2024/19 - A héten történt

2023/37 - A héten történt