2022/21 - A héten történt

A szerdai bibliaórán Józsué könyvével foglalkoztunk - végigkövettük Izráel honfoglalásának a történetét kezdve attól, hogy Józsué Mózes örökébe lép egészen Józsué haláláig, amiről a könyv végén ír.

Mennybemenetel ünnepén az igehirdetés alapigéje Mk 16:15-20 volt, a bibliaolvasás igéje pedig 1Thessz 4:13-5:11.

Csütörtök délután, ahogyan általában minden hónap utolsó csütörtökén, presbiteri gyűlést tartottunk. Többek között arról tárgyaltunk, hogy minden hónap első vasárnapján a délelőtti istentiszteletet követően gyülekezeti kávézást szervezünk. Az első alkalom erre a pünkösd első napján tartott istentisztelet lenne. A június 18-án megrendezésre kerülő regionális egyházmegyei presbiteri továbbképző szervezéséről is ötleteltünk, amelynek templomunk fog otthont adni.

Pénteken és szombaton a vallásórán arról a bibliai történetről tanultunk amikor Jézus lecsendesíti a tengert. Az órákon papírhajót készítettünk, amelyet vízre is bocsátottunk. A 388. éneket gyakoroltuk: Lelkem drága Jézusa, hozzád hajt a félelem.

A vasárnap délelőtti istentisztelet alapigéje Róm 8:26-30 volt, a bibliaolvasás igéje pedig a 27. Zsoltár. Az igét Oláh József ny. lp hirdette.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt