2022/22 - A héten történt

Az elmúlt héten minden este a bűnbánati istentiszteleteken lelkileg is készültünk a pünkösd ünnepére. Itt találhatók az istentiszteletek hangfelvételei:

Szerdán, gyermeknapon rendhagyó vallásórát tartottunk. Hol jártál, báránykám? volt az alkalom címe, amelyen Ábrahám történetét ismételtük át, készülve a Vakációs Bibliahétre is. Ábrahám és családja pásztorkodással foglalkozott - ugyanakkor Isten úgy vezette Ábrahámot, ahogyan az izráeli pásztorok a juhaikat: Ábrahám hallotta a hangját és követte őt. A 366. gyülekezeti éneket és a Jertek énekeljünk énekeskönyv 159. énekét tanultuk, játszottunk és bárányokat készítettünk kartonból, fonalból. Az alkalmon készült fényképek itt találhatók: Rendhagyó vallásóra gyermeknapon.

Pünkösd első napján délelőtt az ünnepi istentisztelet alapigéje Csel 2:37-39.41 volt, a bibliaolvasás igéje pedig a pünkösdi történet Csel 1:1-13-ból. Az úrvacsorai ágendát Oláh József ny. lp. végezte. Az Istentisztelet végén gyülekezeti kávézásra került sor a parókia udvarán.

Ünnep első napján délután román nyelvű istentiszteletet tartottunk, ahogy húsvét első napja délután is. Az igehirdetés alapigéje Tit 3:4-7 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Csel 2:1-13.

Pünkösd másodnapján délelőtt Oláh József ny. lp hirdette az igét. Az igehirdetés alapigée 4Móz 11:11-17 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Róm 12:1-17.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt