2022/23 - A héten történt

Szerdai bibliaóránkon a Bírák könyvét tanulmányoztuk át. Megismerkedtünk a bíró-sémával, amely az egész könyvet meghatározza - mikor izráel elfordult az Úrtól mindig ellenség kezébe került, Isten azonban egy-egy bírát jelölt ki ilyenkor, aki visszatérítette őket a helyes útra; így miután Isten segítségével legyőzték ellenségeiket újra békében élhettek.

Pénteken és szombaton megtartottuk a 2021-2022-es tanév utolsó gyülekezeti vallásóráját. A gadarai megszállott szabadulásáról tanultunk Lk 8:23-39 alapján. Olyasmikről is beszélgettünk, amik könnyen rabságba taszíthatják az embert. Mind a két órán a Teremts bennem tiszta szívet c. éneket énekeltük.

Tóth Ferenc testvérünk, aki egyházközségünk munkáját minden évben jelentős összeggel támogatja anyagilag, egy márványtáblát készíttetett templomunkba amelyen egyházközségünk egykori és jelenlegi lelkipásztorainak, illetve főgondnokainak, gondnokainak a nevét írja. A tábla a főbejárattal szemben lett elhelyezve. Hálásan köszönjük Tóth Ferenc testvérünknek, hogy mindig támogat bennünket, és nagyon szépen köszönjük ezt az egyházközségünk számára készíttetett ajándékot is. Kívánjuk, hogy minden időben Isten gazdag áldását tapasztalja családja körében.


Szombat délben a keresztség sákramentumában részesült Fodor Tamara-Szintia, Fodor Attila és Mészáros Amália Renáta kislánya. Renáta nagyobbik leányával, Tamara nővérével Ágnes-Mirával együtt nemrég jelentkezett át egyházközségünkbe. Isten áldását kívánjuk mind a négyük életére.

Szombat délután Füstös Róbert és Ballok Zsuzsa Csilla esküvőjére gyűltünk össze. Az esküvő alkalmával elhangzó igehirdetés alapigéje Préd 4:9-12 volt. Sok áldást kívánunk közös útjukra - és, hogy tapasztalják meg: Isten mindig jelen van harmadikként, a jó napokan és a nehéz időkben egyaránt számíthatunk Reá.

Szentháromság vasárnapján tartott délelőtti istentiszteletünk alapigéje Ef 3:8-12 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Kol 3:1-17.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2024/19 - A héten történt

2023/37 - A héten történt