2022/24 - A héten történt

Az elmúlt hetet megelőző pénteken, június 10-én Klaas Langerak-kal és feleségével, Willy-vel egy közjegyzői hivatalban kezdtük a napot: úgy döntöttek, gyermekeiket is bevonva a döntésbe, hogy magyargyerőmonostori házukat egyházközségünknek adományozzák. Klaas 1993 óta gyakran visszatérő vendég nálunk - a kisbácsi mellett számos gyülekezet nagyon sokat köszönhet neki, illetve a csapatnak, amellyel együtt dolgoztak: az ő raktárában használt ruháktól leszerelt templompadokig minden elfért, míg sor került azok célba juttatására. Klaas és Willy minden évben 2-3 hetet Erdélyben töltött, egykor ezért vásárolták a házat amelyet nekünk adományoztak. Hétfő este a tiszteletükre a kisbácsi presbitérium egy vacsorát szervezett a Bonanza vendéglőben - áldott, szép együttlét volt.

A szerdai bibliaórán Ruth könyvét tanulmányoztuk. Következő bibliaóránkat augusztus 10-én, ugyancsak szerdai napon, 19 órától tartjuk - szeretettel várunk reá minden érdeklődőt.

Szombaton a Kolozsvári Református Egyházmegye Presbiteri Szövetségével közösen presbiter továbbképző konferenciát rendeztünk. Az alkalom Gázpár Károly egyházmegyei missziói előadó, bodonkúti református lelkipásztor áhitatával kezdődött, az áhitat alapigéje 2Kor 8:7-15 volt. A köszöntéseket követően Fazakas Csaba, a Kolozsvár-Kerekdombi Református Egyházközség lelkipásztora előadását hallhattuk: Épülni egymás hite által. Kávészünet után kis-csoportokban beszélgettünk az előadó által feltett kérdések alapján. A beszélgetéseken elhangzottak összegzését követően Oláh Mátyás helyi lelkipásztor áhitatát hallhattuk - 1Pt 2:1-10 volt az áhitat alapigéje. A végén együtt ebédeltünk a kibácsi Ifjúsági házban. Az alkalmat anyagilag a Kolozsvári Református Egyházmegye Presbiteri Szövetsége támogatta; hálásan köszönjük a helyi RMDSz-nek, hogy ismét használhattuk az Ifjúsági házat; illetve nem utolsó sorban dicséret illeti a kisbácsi presbitereket, akik alaposan kivették a részüket az esemény szervezéséből: ki teremrendezéssel, ki vásárlással, ki főzéssel és tálalással. Néhány fénykép az eseményről itt található: Presbiteri továbbképző

A vasárnap délelőtti istentisztelet alapigéje Lk 16:19-31 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Jer 23:16-29. Az istentiszteleten Oláh József ny. lp. hirdette az igét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt