2022/28 - A héten történt

A héten Vakációs bibliahetet tartottunk vallásórás korú gyermekek számára - a bibliahetes foglalkozások hétfőtől péntekig tartottak, minden nap 14-19 óra között. Ézsau és Jákób történetéből megtanultuk mennyire fontos önmagunk és egymás elfogadása; hogy ki kell várni mindennek az idejét; megértettük, hogy Isten a nehézségek közepette is mindig mellettünk van, rendet tesz az életünkben; és azt is megértettük, hogy mennyire fontos a megbocsátás.

A bibliahét szervezésében nagyon sokat segítettek gyülekezetünk fiataljai: Dombi Reni, Dombi Zsolt, Groza Ervin és Groza Reni, Pető Dóra, Kovács Ervin és Edina, Bartha Gergely, Istvánfi Szabi, Ács Ágó - illetve Asztalos Anett és Turos Dóra római katolikus fiatalok. Hálásan köszönjük a szülőknek, nagyszülőknek is sok finomságot, amit készítettek: Török Irma néninek a finom bodzaszörpöt a bibliahét első napján; Istvánfi Editnek a kalácsot, Bazsó Ilus néninek a fánkot második nap; Turos Jutkának, Turos Boglárkának és Asztalos Rebekának a sütit, Petean Ildinek pedig a bundáskenyeret 3. nap, Kovács Angélának a dinnyét, Bányai Zsófinak az almát 4. nap, Turos Boglárkának és Asztalos Rebekának a sütit, Kovács Áginak pedig az üdítőt 5. nap. Köszönjük Koszta Zoltán és Hajnal pénzadományát, illetve a World Vision szervezet anyagi támogatását is, amellyel gyermek- és ifjúsági munkánkat támogatták. A Vakációs bibliahéten készült fényképek itt találhatók: Vakációs bibliahét.

Szombat délelőtt Coman Ioan Alin és Fábián Evelin esküdt örök hűséget egymásnak. Az esküvő alkalmával elhangzó igehirdetés alapigéje 1Sám 16:7b volt. Isten áldását kívánjuk közös útjukra - kívánjuk, hogy sose feledkezzenek meg arról ami lényeges, ami a szemnek láthatatlan, s szívükbe mindig örömmel tekintsen a Mindenható Isten. 

Vasárnap délelőtt az istentisztelet alapigéje Lk 8:16-18 volt, a bibliaolvasás igéje pedig 1Pt 3:8-22.

Vasárnap délután 4 órától került sor a Vakációs bibliahét befejező alkalmára, a szülők délutánjára. Az Ef 4:32-ben leírtakkal zártuk a hetet: Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.”

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt