2022/35 - A héten történt

Szombat délelőtt Császár Lajos és Rus Andreea Xenia esküvőjére gyűltünk össze. A szertartás alkalmával elhangzott igehirdetés alapigéje Mt 7:24-25 volt. Isten áldását kívánjuk házaséletükre - s azt, hogy sose feledkezzenek meg az együtt leélt évek során az alap fontosságáról.

A vasárnap délelőtti istentisztelet alapigéje 1Sám 17:25 volt, a bibliaolvasás igéje pedig 1Sám 17:1-50. Az iskolai évet kezdő gyermekekért is imádkoztunk. Az istentiszteleten a keresztség sákramentumában részesült Szabó Dóra, Szabó Levente és Noémi kislánya. Dóra édesanyja, Noémi a közelmúltban vált egyházközségünk tagjává - kisbácsi lakosként szülőfauja, Szilágycseh református egyházközségéből jelentkezett át hozzánk. Kívánjuk, hogy Isten áldása legyen kis családjuk életén!

Az elmúlt héten öt csellón játszani tanuló gyermek számára szervezett napközi tábort a lelkipásztori család. Vasárnap délután egy rövid áhitatot követően a tábor zárókoncertjére került sor. Az áhitat alapigéje 1Sám 10:1-6 volt, amely arra emlékeztetett, hogy a zene hatással van az emberre, így más emberekké lehetünk, ha a zene segítségével fogékonyabbá válunk a jóra. A koncerten H. Purcell, F. Schubert, S. Lee, D. Popper, M. Ravel, A. Piazzolla és H. Zimmer műveiből hallottunk néhányat.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt