2022/39 - A héten történt

Kedden de. 10 órától a parókián baba-mama klub indult amelyen kismamák vettek részt gyermekeikkel együtt. Oláh Csilla és Oláh Boglárka szervezte az alkalmat - továbbra is szeretettel várnak minden édesanyát a kisbabájával keddenként ugyanebben az órában.

A csütörtöki presbiteri gyűlés nagy részét az október 23-án, du 3 órától sorra kerülő lelkészbeiktató istentiszteletet szervezésével töltöttük.

Pénteken a vallásóra témája a 72 tanítvány kiküldése volt Lk 10:1-20 alapján. Átismételtük a 477. ének szövegét is - főleg annak a 3. szakasza miatt amely arra emlékeztet, hogy a tanítványságnak meg kell látszania rajtunk.

A szombati kátéórán az első felkészítő évet záró templomi bemutatót gyakoroltuk az immár másodéves kátésokkal, amelyre a vasárnap délelőtti istentiszteleten került sor.

Szombaton utolsó útjára kísértük Túrós (szül Csiszér) Katalin testvérünket, aki 78 évesen váratlanul hunyt el agyvérzésben. Kati néni kórusunk tagja is volt. Koporsója mellett a 42. Zsoltár 1-6 verse vígasztalta a családot és a jelenlevőket: A karmesternek: Kórah fiainak tanítása. Amint a szarvas kívánkozik a folyóvízhez, úgy vágyik utánad a lelkem, Istenem! Isten után szomjazik lelkem, az élő Isten után. Mikor mehetek el, hogy megjelenjek Isten előtt? Éjjel és nappal könnyhullatásom volt a kenyerem, mikor mindennap azt mondták nekem: Hol van a te Istened? Amikor kiöntöm lelkemet, ezekről emlékezem: milyen nagy csoportban vonultam azelőtt, és milyen hangos ujjongással és hálaadással vezettem az ünneplő sokaságot Isten házáig. Miért csüggedsz el, lelkem, miért nyugtalankodsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki az Ő szabadításáért!

A vasárnap délelőtti istentiszteleten az igehirdetés alapigéje 1Kor 15:3-10a volt, a bibliaolvasás igéi pedig, amiket az istentiszteleten aktívan részt vevő konfirmlóktól hallhattunk a következők voltak: Csel 9:1-21; 22:1-16; 26:9-20. Az istentiszteleten megemlékeztünk Túrós Katalin testvérünkről is akit előző nap temettünk el. Bár az idő nem volt túl kedvező azért a kávézásra is sor került - november első vasárnapján mindenképp már a parókián fogjuk elfogyasztani a kávét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt