2022/40 - A héten történt

A keddi baba-mama klub mellett újabb heti rendszerességű alkalmunk indult - újraindult a járványhelyzet előtt rendszeresen tartott ABC óra. A szombat délelőtt 11 órától tartott alkalmakon Gál Mosonyi Judith tanítónő tanít magyarul olvasni vegyes anyanyelvű, illetve román családban nevelkedő gyermekeket. Szeretettel várunk minden érdeklődőt erre az alkalomra is!

Pénteken két konfirmálóval újabb elsőéves felkészítő csoport indult. Az első kátéórán a Biblia keletkezéséről, felépítéséről tanultunk. A 435. éneket is tanultuk az órán, első szakasza így kezdődik: Uram, a Te igéd nekem a sötétben szövétnekem.

Pénteken és szombaton a vallásórán Keresztelő János elfogatásának és kivégzésének történetéről volt szó Mt 14:1-12 alapján. Keresztelő Jánost azért végezték ki, mert hűségesen kitartott Isten törvénye, illetve a saját elvei mellett és ez nemkívánatossá tette Heródes Antipás élettársa, Heródiás szemében. Az éneket amelyet tanultunk most a Jertek énekeljünk énekeskönyvből választottuk: 127. Így szól ma tehozzád Jézus. Az ének második szakasza arra emlékeztet, hogy nekünk is hűségeseknek kell maradnunk a hitünkhöz, Istenünkhöz - hála Neki a mi életünk már nincs veszélyben a hűség miatt.

A vasárnap délelőtti istentisztelet alapigéje az 1Kor 12:27 volt, a bibliaolvasás igéje pedig 1Kor 12:12-26.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2024/19 - A héten történt

2023/37 - A héten történt