2022/42 - A héten történt

A pénteki és a szombati vallásórán Jn 6:16-22 alapján tanultuk azt a történetet amelyben Jézus a tengeren járva csatlakozik a hajóban levő tanítváyokhoz. Jézus segítségével Péter is képes arra, hogy járjon a vizen, de amikor Jézus helyett a hullámokra figyel süllyedni kezd. A történet arra tanít, hogy Jézusra összpontosítva olyan dolgok is lehetségessé válnak, amikről azt gondolnánk, hogy nem történhetnek meg. A 399. éneket tanultuk az órán: Ki Istenének átad mindent, bizalmát csak belé veti.

A pénteki elsőéves konfirmációi előkészítőn Mózes 2. könyvét vettük át. Szombaton, a másodéves előkészítőn az úrvacsora sákramentumáról tanultunk - megismerkedtünk az eredetével, és a szereztetési igét a kontextusával együtt elolvasva (1Kor 11:17-34) arról tanultunk, hogy hogyan alakult ki az úrvacsora jelenlegi liturgiája. A 262. úrvacsorai énekünket énekeltük el az óra végén.

Vasárnap délelőtt az istentisztelet alapigéje Csel 20:32-35 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Neh 2:1-18.


Vasárnap délután templomunkban lelkészbeiktató istentiszteletre került sor du. 3 órától. Az ünnepi istentisztelet elején Dr. Biza Gábor, a Kolozsvári Református Egyházmegye esperese Zak 3:6-7 alapján hirdette az igét, majd Oláh Mátyás beiktatásra váró lelkipásztor a 2Kir 2:9-10 alapján osztotta meg gondolatait. Ezt követően átadásra kerültek az egyházközség jelképei: a pecsétet Oláh József ny. lp. adta át, a kulcsokat Lengyel István Magyarfenesi lelkipásztor, aki a lelkészválasztás idején beszolgált a gyülekezetbe, végül pedig a Szentírást Dr. Bibza Gábor esperes. A pecsét átadásakor Oláh József ny. lp. 1Sám 3:19-21 szavaival köszöntötte fiát, Mátyást, Lengyel István pedig Jer 1:4-8 verseivel, majd a köszöntések rendjén Dumitru Boca helybeli ortodox lelkipásztor, püspökhelyettes köszöntötte az immár beiktatott lelkipásztort Jn 15:16 alapján. Az ünnepi alkalom templomi részét követően állófogadásra került sor a kisbácsi Ifjúsági Házban. Az istentisztelet hangfelvétele itt, a blogbejegyzésben hallgatható vissza - az eseményen készült fényképek pedig itt találhatók: Lelkészbeiktatás.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2024/19 - A héten történt

2023/37 - A héten történt