2022/43 - A héten történt

A hét napjain Reformáció ünnepére készülődve minden este 7 órától bűnbánati istentiszteletet tartottunk. az istentiszteletek nagyrészének a hangfelvétele visszahallgatható itt:

Csütörtök este a bűnbánati istentiszteletet követően megtartottuk az októberi presbiteri gyűlést. Többnyire a novemberben esedékes munkálatokról beszéltünk, de készülődtünk már a decemberi ünnepléssel teli időszakra is.

Csütörtökön és pénteken 9-13 óráig reformáció ünnepére készülődve rendhagyó vallásórát tartottunk a gyermekekkel. Az alkalmakon Jósiás király történetét tanultuk 2Kir 22-23 alapján. Jósiás idejében a választott nép újra rátalált Isten törvényére, eltávolították a bálványokat, félretették az idegen vallási szokásokat s megtartották izráel főünnepét, a Páskhát. A reformáció ehhez nagyon hasonló folyamatokat indított el a keresztyénség történetében. A játékok, pontszerző versenyek mellett négy éneket is tanultunk a két délelőttön: 467. Jöjj, királyom, Jézusom; 404. Siess, keresztyén, lelki jót hallani; 447. Jézus nyájas és szelíd; 254B. Erős várunk nékünk az Isten.




Vasárnap délelőtt úrvacsorás istentiszteletre gyűltünk össze. Az igét Oláh József ny. lp. hirdette a Zsid 6:1-11 alapján, a bibliaolvasás igéje a 84. Zsoltár volt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2024/19 - A héten történt

2023/37 - A héten történt