2022/45 - A héten történt

A pénteki meg a szombati vallásórán a szabályokról beszélgettünk a gyermekekkel - voltak szabályok amelyeknek a megtartását illetően Jézus és a farizeusok nem tudtak megegyezni. Jézus sokszor figyelmeztetett arra, hogy nem elég a külsőségekre törekedni: pl. a kezünk elővigyázatosságból történő megmosása mellett nagyon fontos, hogy a szívünket is tisztán tartsuk, a szavaink és a tetteink mindig elárulnak ha nem vagyunk hitelesek. A Mt 15:1-20-ban található történetet tanultuk - mellé pedig a 372. éneket: Úr Jézus, nézz le rám.

Péntek este, az elsőéves konfirmációi előkészítőn Józsué könyvével ismerkedtünk meg. Emellett átbeszéltük a Heidelergi Kátéból a 3. Úrnapját, amely arra emlékeztet, hogy a bűneset következtében nincs olyan közülünk aki tökéletesen meg tudná tartani Isten törvényét.

Szombaton, a másodéves konfirmációi előkészítőn a kulcsok hatalmáról tanultunk. A Mt 18:15-20-at is elolvastuk, amelyben Jézus a vétkessel szembeni eljárásról tanít - s felfigyeltünk arra, hogy előtte az elveszett juh, utána pedig az adós szolga példázata olvasható arra figyelmeztetve minket, hogy a változni nem akaró testvér kirekesztése csak ideiglenes lehet és az a célja, hogy felismertesse vele mennyire fontos számára Isten meg a gyülekezet közössége. A 185. adventi éneket tanultuk az órán, amelyek a 4. szakasza így kezdődik: Jöjj, Dávid kulcsa, nyisd ki hát az égi honnak ajtaját.

Szombat este egy újfajta alkalmat indítottunk útjára: szombateste a parókián. Ezeknek az alkalmaknak legfontosabb célja, hogy segítsenek öntudatosabban megélni református keresztyénségünket. A Csel 2:44-47-et elolvasva felidéztük az apostolok korát, majd arról volt szó, hogy hogyan és miért lett számunkra a vasárnap a nyugalom és egyben az istentisztelet napja is. Még mindig vannak énekek az énekeskönyvünkben amiket nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem énekelünk - a szombat esti áhitat végén a 170. éneket tanultuk: Áldjuk Istent végével.

A vasárnap délelőtti istentisztelet alapigéje 1Jn 5:13-15 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Bír 6:1-24.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt