2022/46 - A héten történt

Keddre meglett a parókia lépcsője mellé tervezett vaskorlát amelynek az elkészítését a gyülekezet presbitériuma a ködös, fagyos téli időkre készülve szorgalmazta. Köszönjük szépen Túrós Jánosnak a korlát kivitelezését - Istennek hála idősebbek is biztonságosabban közlekedhetnek mostmár a parókia lépcsőjén.

Péntek délelőtt egyházközségünkben kihelyezett lelkészértekezletre került sor. Farkas Sándor nyugalmazott kolozsborsai lelkipászor áhitatát követően Deák András rohammentős mesélt a munkájáról, a Kolozsvári Református Egyházmegye lelkipásztorai ízelítőt kaphattak abból, amit András elsősegély-kurzusokon szokott tanítani.

A péntek esti és szombat délelőtti vallásórán Jézus és a kanaáni asszony találkozásáról volt szó Mt 15:21-28 alapján. A történetben szereplő pogány asszony esete arra világít rá, hogy Isten kegyelméből azoknak is jut akik nem tartoznak választott népéhez, de hittel közelítenek Jézus Krisztushoz. A történet mellé a 392. éneket tanultuk, amelynek az 5. szakasza így kezdődik: Nagy könnyen az Isten mindent ád azoknak, kik csak benne bíznak s Hozzá fohászkodnak.

A pénteki kátéórán az elsőéves felkészítőre járó konfirmálókkal a Bírák könyvét tekintettük át. Emellett átolvastuk, átbeszéltük a HK 4. úrnapját is, amely többek között arról tanít, hogy Isten egyszerre irgalmas és igazságos.

A szombati, másodéves konfirmációi előkészítőn arról tanultunk, hogy a keresztyén felekezetek egy test tagjaiként alkotják az Anyaszentegyházat. Az 1Kor 12:12-31-et olvastuk el, amelyben Pál apostol arra hívja fel a figyelmünket, hogy egyháztagokként nem vagyunk egyformák, hanem különböző kegyelmi ajádékainkkal gazdagítjuk egymást. 

Szombat esti alkalmunkat ezen a héten kolozspatai testvéreink tették külölegessé. A 18 órától kezdődő alkalom presbiteri gyűléssel kezdődött: a Kolozspatai és a Kisbácsi Református Egyházközségek presbiterei jelenlétében írták alá a két egyházközség képviselői a régóta fennálló testvérgyülekezeti kapcsolatunkat hivatalosan is megerősítő testvérgyülekezeti megállapodást. A megállapodás aláírása után Dániel Tamás lelkipásztor a kolozspatai gyülekezet ajándékát adta át Oláh Mátyás kisbácsi lelkipásztornak. Ezt követően a patai testvérgyülekezet egyháztagjainak énekét hallhattuk Dániel Boglárka tiszteletes asszony vezetésével és gitárkíséretével - majd az Útmutató szerinti újszövetségi ige hangzott el 1Pt 1:3-12-ből. Imádság és ének után Dániel Tamás tiszteletes izráeli utazásáról készített fényképes beszámolóját követhettük figyelemmel: jó volt látni, megismerni azokat a tájakat, amelyeken a Biblia történetei játszódnak. Az előadás végeztével szeretetvendégségre került sor a parókián, amelyen átadtuk gyülekezetünknek a Kolozspatai Református Egyházközség megsegítésére gyűjtött adományait, 1200 lejt. Isten áldása legyen az adakozókon. Az esemény fotóalbumát itt lehet megtekinteni: Testvérgyülekezeti megállapodás a kolozspataiakkal.

A vasárnap délelőtti istentisztelet alapigéje 2Pt 3:3-15a volt, a bibliaolvasás igéje pedig Ézs 65:17-25. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt