2022/48 - A héten történt

Kedden 84 éves korában elhunyt Kulcsár István testvérünket kísértük utolsó útjára. Koporsója mellett 2Kor 4:6-7 igéje vigasztalta a gyászolókat: Mert Isten, aki azt mondta, hogy a sötétségből világosság ragyogjon, ő gyújtott világosságot a szívünkben, hogy felragyogjon Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán. Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ez a rendkívüli erő Istentől és ne tőlünk valónak lássék.

A pénteki vallásórán a süketnéma meggyógyításának történetét tanultuk Mk 7:31-37 alapján. Megismerkedtünk a jelbeszéddel is, próbáltunk szavakat formálni kézjelek segítségével.

A szombat esti áhitatnak ezen a héten inkább bibliaóra jellege volt: átismételtük a karácsonyi ünnepkör eseményeit, állomásait, az ünnepek történetét, lényegét, üzenetét. Egy ritkán énekelt adventi éneket is tanultunk: 178. Drága advet, köszöntünk.

A vasárnap délelőtti istentisztelet alapigéje Én 2:8-13 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Jn 3:26-36. Az istentiszteleten Oláh József ny. lp. szolgált.


Vasárnap délután 4 órától ismét zenés áhítatra gyűltünk össze - Fazakas Ádám, a Kolozsvár-Kerekdombi Református Egyházközség kántora orgonajátékát hallhattuk. A zenés áhítatot követően a gyermekekkel énekpróbát tartottunk, a karácsonyi ünnepélyre készültünk. Az áhítaton készült fotók itt találhatók: Adventi zenés áhítat Fazakas Ádámmal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2024/19 - A héten történt

2023/37 - A héten történt