2022/49 - A héten történt

Kedden a baba-mama klub keretében Ringató foglalkozásra került sor, amelyet ez alkalommal is Nagy Tünde tartott - október 11-én is találkozhattak vele a klubtagok.

Pénteken és szombaton a vallásórán Jézus megdicsőülése történetéről tanultunk Mt 17:1-13 alapján. A történet mellé a 319. éneket tanultuk: Jézus, én bizodalmam és megváltóm életemben.

A pénteki kátéórán az elsőéves konfirmálókkal Sámuel első könyvét tekintettük át. Szombaton, a másodéves komfirmálók csoportjával a Heidelbergi Káté harmadik főrészével ismerkedtünk.

A szombat esti alkalom ezúttal is bibliaóra-jellegű volt: az intertestamentális kor főbb eseményeivel ismerkedtünk meg. Erről a korszakról, amely nagyjából a Bailóni fogságból való hazatéréstől egészen a Nagy Heródes haláláig eltelt időt foglalja magába, keveset ír a Biblia - de mindenképp fontos ismernünk az ekkor történteket ahhoz, hogy jobban érthessük azt a kort, amelyben Jézus a földön élt. Szombat este a 183. adventi éneket is átismételtük/újratanultuk: Kegyes lelkek, az Urat dicsérjétek.

Vasárnap délelőtt az istentisztelet alapigéje Fili 4:4-7 volt, a bibliaolvasás igéje pedig a Zsolt 128. Az istentiszteleten megemlékeztünk november 29-én eltemetett testvérünkről, Kulcsár Istvánról is. 

Vasárnap délután ismét zenés áhítatra került sor. Ez alkalommal Horváth Emese Kinga, Könczey Samu és Eszter, illetve Péter Anna gyönyörködtettek bennünket énekükkel, muzsikájukkal. Az áhítaton készült fényképeket itt lehet megtekinteni: Zenés áhítat advent 3. vasárnapján.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt