2022/51 - A héten történt

A múlt hét elején, illetve az azelőtti hét végén gyülekezetünk presbiterei kézbesítették az idősek számára készített karácsonyi csomagokat - amelyek elkészítésére a diakóniai perselybe gyűjtöttünk adventben. 

Karácsony ünnepére készülődve a hét napjain este 7 órától bűnbánati istentiszteletet tartottunk. Az istentiszteletek felvételei itt visszahallgathatók:

Csütörtökön gyülekezetünk első- és másodéves konfirmálói a karácsonykor megosztott videón dolgoztak:

Péntek este, bűnbánati istentisztelet előtt főpróbát tartottunk a vallásórásokkal, majd az istentisztelet után sor került a karácsonyfa feldíszítésére. Idén - ahogyan több előző évben is, nagy köszönet érte - Koszorús István vállalkozó ajándékozta a gyülekezetnek a templomi karácsonyfát. Presbiterek, mellettük pedig gyerekek és szülők is együtt díszítették fel a fenyőfát.

Szombat este, karácsony estéjén ünnepi istentiszteletre került sor. Az igeirdetés alapigéje Lk 2:1-20 volt, a Lukács evangéliuma szerinti karácsonyi történet. Az istentisztelet keretében a vallásórás gyermekek énekét, és az általuk elmondott verseket hallhattuk, illetve a konfimálók kisfilmjét nézhettük meg.

Karácsony első napján úrvacsorás istentiszteletre került sor. Az ünnepi igehirdetés alapigéje Róm 5:18-31 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Jn 1:1-17. Az úrvacsorai ágendát Oláh József ny. lp. végezte.

Karácsony első napja délutánján román nyelvű ünnepi istentiszteletre került sor, amelynek a felvételét itt lehet visszahallgatni:

Karácsony másodnapján délelőtt Oláh József ny. lp. igehirdetését hallhattuk Kol 2:3-10 alapján, a bibliaolvasás igéje Mt 2:1-18 volt.

Karácsony harmadnapján délelőtt Tamás Ernő szucsági lelkipásztor hirdette az igét Lk 1:45 alapján, a bibliaolvasás igéje Lk 1:31-45 volt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt