2023/2 - A héten történt

Kedden sor került a Baba-mama klub idei első alkalmára. Az édesanyák, gyermekeikkel együtt Ringató-foglalkozáson vettek részt, amelyet Nagy Tünde tartott.

Pénteken és szombaton megtartottuk az év első vallásóráit, kátéóráit. A vallásórákon a holdkóros (epilepsziás) gyermek meggyógyításának a történetét tanultuk Mk 9:14-29 szerint. Az elsőéves kátéórán a a Heidelbergi Káté 7. Úrnapját és a Királyok könyvét tekintettük át. Mindkét alkalommal a 412. éneket tanultuk: Jöjj, mondjunk hálaszót.

Szombaton, a másodéves konfirmációi előkészítőn az 1. és a 2. parancsolatot beszéltük át. A parancsolatok mellett az aranyborjú történetét is elolvastuk 2Móz 32-ből - a történet szerint a pusztában vándorló választott nép Mózesre várva mindkét parancsolatot megszegi: egy bálványt találnak ki, amely a fontossági sorrenden szabadító Istenük elé kerül. Emellett az óra témájához kapcsolódó 1. éneket tanultuk amely arra emlékeztet, hogy Isten áldása kíséri az Isten törvényében gyönyörködők életét, akik számára fontosak a Tízparancsolat igéi.

A szombat esti alkalom alapigéje a Róm 14:7-8 volt. Átismételtük Heidelbergi Káté 1. Úrnapját, amelyből az első kérdésre adott felelet az evangéliumot foglalja össze, a második pedig a káté szerkezetét tárja elénk. A 376. éneket gyakoroltuk: Emeljük Jézushoz szemünk.

Vasárnap délelőtt az istetisztelet alapigéje Ézs 1:10-17, a bibliaolvasás igéje pedig Lk 10:25-37 volt. Az idei Egyetemes imahét nyitó alkalmát tartottuk délelőtt - az igét ez alkalommal Tasnádi István, a Kolozsvár-Belvárosi Református Egyházközség beosztott lelkipásztora hirdette.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt