2023/4 - A héten történt

Csütörtökön este megtartottuk az év első presbiteri gyűlését, amelyen terveket fogalmaztunk meg, illetve  összeállítottunk egy vázlatos eseménynaptárt.

A péntek esti vallásórán a pénteki csoport bepótolta az imahét miatt elmaradt vallásóra anyagát. Az elsőéves konfirmálókkal a Krónikák könyvét tekintettük át, illetve a Heidelbergi káté 9-10 Úrnapját tanultuk. 

Szombaton a rangkérdés miatt vitatkozó tanítványokról volt szó, akik közé Jézus egy kisgyermeket állított arra emlékeztetve őket, hogy aki igazán naggyá szeretne lenni Isten országában annak alázatosnak kell lennie és azokaért kell munkálkodnia akiket a Mindenható reá bízott. 

Másodéves konfirmációi előkészítőn az 5. parancsolatot beszéltük át. A parancsolathoz, amely a szülők tiszteletére buzdít hozzáolvastuk a Róm 13-at és a 2. Helvét hitvallás 30. fejezetét is - mindkettő a világi hatalom tiszteletéről szól. 

Szombat esti alkalmunkon a Heidelbergi káté 2. Úrnapjáról volt szó. Az irgalmas samaritánus történetét olvastuk el Lukács evangéliumából (Lk 10:25-37) amelyben egy törvénytudó fogalmazza meg a szeretet kettős parancsolatát, ellentétben Mt 22-vel, amelyben Jézustól hangzik el ugyanaz. Ketten, egy szólamban a 295. esti éneket éneket is átismételtük ezen az alkalmon: Ó, lelkem szent napsugara.

A vasárnap délelőtti istentisztelet alapigéje Jn 12:20-33 volt, a biliaolvasás igéje 4Móz 21:1-9.

Vasárnap délután 4 órára az idei év első ifjúsági istentiszteletére gyűltünk össze.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt