2023/8 - A héten történt

A héten böjtfő ünnepére készülődve minden este 7 órától bűnbánati istentiszteletet tartottunk:

Kedden a baba-mama csoport családi napjára került sor - ezúttal délután 5 órától. Az édesapák többsége is eljött, sok gyermek és szülő jelmezbe öltözött. Együtt töltöttük a farsangi időszak utolsó délutánját míg a kicsik el nem fáradtak

Csütörtökön a bűnbánati istentiszteletet követően februári presbiteri gyűlésünket tartottuk meg. Együtt szerveztük a nagyböjt rendkívüli alkalmait illetve a március 15-i megemlékezést, amelyben a helyi RMDSz társszervezői vagyunk. Döntöttünk arról is, hogy vasárnap megadjuk a lehetőséget a kehelyből történő úrvacsorára, természetesen úgy, hogy továbbra is magunkhoz vehetjük a bort kis poharakból - mindenki felelősen, Istent is megkérdezve dönti el hogyan úrvacsorázik, emiatt nem ítéljük el egymást. Emellett döntöttünk arról is, hogy a diakóniai perselybe március 26-ig a KRISz (Kárpátaljai Református Ifjúsági Szövetség) részére gyűjtünk, amely a háború sújtotta szomszédos ország református ifjúsági életét szervezi, illetve kárpátaljai fiatalok boldogulását is segíti.

A pénteki vallásórán a tíz leprás meggyógyításának a történetét tanultuk Lk 17:11-19 alapján. Szombaton, a másodéves konfirmációi előkészítőn a VI. parancsolatról volt szó. Átolvastuk József története végét 1Móz 50:14-22-ből, amelyben kiderül a testvérei számára, hogy József komolyan gondolta a megbocsátást, apjuk halála után sem tervezett bosszút állni rajtuk. Az óra végén a 35. zsoltárral ismerkedtünk meg: Perelj, Uram, perlőimmel.

Szombaton ABC órára is sor került, amelyre továbbra is szeretettel várjuk azokat, akik román nyelvű iskolába járnak de fontosnak tartják, hogy megtanuljanak írni és olvasni magyarul. A foglalkozásokat Gáll Judit tanítónő tartja, önkéntesen és nagy szeretettel, odaadással.

A vasárnap délelőtti, úrvacsorás ünnepi istentisztelet alapigéje 1Jn 3:4-10 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Mt 4:1-11. Az úrvacsorai ágendát Oláh József ny. lp. végezte.

Vasárnap délután ifjúsági alkalomra került sor. Az alkalom címe az volt, hogy Csend - félórán keresztül csendben ültünk, önmagunkba mélyedve, lemondva a szavakról. Az elején, miután a telefonokat az úrasztalára helyeztük járt a csend mellé egy ige, amely egy volt a következő négy böjti vasárnap, illetve a virágvasárnapi igehirdetés alapigéi közül. Ez alkalommal nem készült hangfelvétel:).



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt