2023/10 - A héten történt

A pénteki és a szombati vallásórán a vakon született ember meggyógyításának a történetét tanultuk Jn 9:1-41 alapján. A pénteki elsőéves konfirmációi előkészítőn az öt ünnepi tekercs könyvei közül Ruth és Eszter könyvével ismerkedtünk meg, illetve átvettük a 13. Úrnapját is a Heidelbergi kátéból. Szombaton a konfirmálók a KEKSz-en (a Kolozsvári Egyházmegye Konfirmandusainak Szabadnapján) vettek részt.

Vasárnap délelőtt, a hagyományhoz híven a Kolozsvári Református Kollégium kórusa volt a vendégünk. Az igét ez alkalommal Péter Csaba, a kollégium lelkipásztor-tanára hirdette - igehirdetésének alapigéje Jel 5:11-14 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Lk 11:14-27. Az igehirdetést és az imádságot követően a kollégium kórusa örvendeztetett meg bennünket énekével, Kálló Zsuzsanna karnagy vezénylésével. Az istentisztelet végén gyülekezetünk asszonyai vendégelték meg a diákokat sok-sok sütivel és szendviccsel. Hálásan köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult az esemény szervezéséhez. 

Vasárnap délután zenés áhítatra gyűltünk össze, amelyen Töttösy Norbert besztercei római katolikus kántor, zenetanár, orgonaművész hangversenyét hallhattuk. Felemelő zenés áhítata hangfelvételét visszahallgathatják egyházközségünk podcast csatornáján, a vasárnap készült képeket pedig a nagyböjti események fotóalbumában lehet megtekinteni: Nagyböjt 2023.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt