2023/12 - A héten történt

A keddi baba-mama klub alkalmán az édesanyák gyermekeikkel együtt Nagy Tünde által tartott Ringató-foglalkozáson vettek részt.

Csütörtökön kísértük utolsó útjára Balogh Sándor testvérünket, aki 66 éves korában húnyt el a Românași-i öregotthonban. Koporsója mellett a 2Sám 12:23b igéje vigasztalta a gyászolókat: én megyek őhozzá, de ő nem jön ide vissza hozzám. Elhunyt testvérünk földi maradványait a kolozsvári monostori temetőben helyezték örök nyugalomra.

Pénteken az elsőéves konfirmációi előkészítőn az ószövetségi bölcsességirodalom két könyvével, a Példabeszédek könyvével és Jób könyvével ismerkedtünk meg. Jób könyve árnyalja azt a Példabeszédek könyvében sokszor megjelenő szabályszerűséget, hogy a jó emberek életét mindig Isten áldása kíséri - hiszen a könyv főhősét jósága, Istenhez való hűsége ellenére nehéz csapások érik. Jób könyvére a 77. zsoltárt tanulva hngolódtunk: Az Istenhez az én szómat, emelém kiáltásomat.

Szombaton, a vallásórán az irgalmas samaritánus példázatát vettük át Lk 10:25-37 alapján. A történet mellé a 385. éneket tanultuk - az első szakasz 3-4 sorában az ének szerzője Jézus váltsághalálára gondolva így fogalmaz: Add, hogy Néked megháláljam, hogy nem hagytál a halálban. Jézushoz hasonlóan irgalmas volt a történetben szereplő samaritánus is, nem ment el tétlenül összevert és kifosztott felebarátja mellett.

A másodéves konfirmációi előkészítőn a 9. parancsolat tanítását beszéltük át. A parancsolat tanítását árnyalja az órán tanulmányozott 4Móz 13:18-14:4, amely szerint a Kánaánt kikémlelők úgy festik le az igéret földjét a vándorló nép számára, hogy elmegy a kedvük a birtokba vételétől.

Szombaton a keresztség sákramentumában részesítettük Nagy Renátát, Nagy Imre-János és Diószegi Roberta-Beáta gyermekét. Isten gazdag áldását kívánjuk családjuk életére.

A vasárnap délelőtti istentisztelet alapigéje a Zsid 2:9-18 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Lk 13:22-35.


Vasárnap délután a kárpátaljai Laudis Band szolgálata zárta nagyböjtben szervezett rendkívüli alkalmakból álló sorozatunkat. Mindannyiunknak, akik jelen voltunk sokat jelentett bizonyságtételük. Kívánjuk, hogy eljöjjön az az idő amikor majd biztonságban hazatérhetnek, mert béke lesz az országban ahol születtek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt