2023/9 - A héten történt

A keddi baba-mama klub alkalmával az édesanyák, gyermekeikkel együtt Ringató-foglalkozáson vettek részt, amelyet Nagy Tünde tartott.

Szerdán megtartottuk az idei év első bibliaóráját, amelyen a Heidelbergi Káté 4. Úrnapját ismételtük át. A bibliaórán egy új bűnbánati éneket is tanultunk, a 301-est: Bűnösök, Hozzád kiáltunk.

Péntek este, az elsőéves konfirmációi előkészítőn Ezsdrás és Nehémiás könyvének történeti hátterét tekintettük át - ez abban segít, hogy mélyebben megértsük ennek a két, egymáshoz szorosan kapcsolódó könyvnek az üzenetét. Az órán 81. énekkel is megismerkedtünk, amely így kezdődik: Örvedezzetek az erős Istennek. 

Szombaton a vallásórán Jézus és a házasságtörő asszony történetét tanultuk Jn 8:1-11 alapján. A másodéves konfirmációi előkészítőn a 7. parancsolat tiltását jártuk körbe - emellett elolvastuk a 2Sám 13:1-22-ben található történetet is. A 89. éneket tanultuk a másodéves kátéórán: Az Úrnak irgalmát örökké éneklem.

A vasárnap délelőtti istentisztelet alapigéje Csel 3 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Ézs 5:1-7. A templomból kijövet Boros István főgondnok és Ballok János gondnok egy-egy szál virággal köszöntötte fel gyülekezetünk nőtagjait a közelgő nőnap alkalmából. Istentisztelet után hónap első vasárnapja lévén együtt kávéztunk a parókián. 


Vasárnap du. 4 órától kezdődő alkalmunkon Márton János bonchidai református lelkipásztor előadását hallhattuk. Tanításában a böjtölés közösségi oldalát világította meg számunkra. Előadása visszahallgatható egyházközségünk podcast-oldalán. Nagyböjti rendkívüli alkalmaink fényképalbumát itt lehet megtekinteni: Nagyböjt 2023.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt