2023/17 - A héten történt

Csütörtök este megtartottuk áprilisi presbiteri gyűlésünket, amelyen a presbiterek vasárnapjára készültünk - megbeszéltük a tennivalókat, leosztottuk egymás között a feladatokat.

Péntek délután és szombat délelőtt a vallásórásokkal a jövő héten, május első vasárnapján sorra kerülő anyák napi ünnepélyre készültünk. Szombat délelőtt a
másodéves kátésokkal a konfirmációra gyakoroltunk.

Szombat délután vettük végső búcsút Szenes István testvérünktől, aki 76 éves korában hunyt el. Koporsója mellett Jézus szavai vigasztalták a jelenlevőket Mk 14:7-ből: nem leszek mindig veletek. Isten adjon vigasztalást gyászoló családjának.

Vasárnap délelőtt, immár második alkalommal a presbiterek szolgálatáért adtunk hálát - tavaly tartottuk az első presbiterek vasárnapját április utolsó vasárnapján. Az igehirdetés alapigéje a Péld 20:29 volt, a bibliaolvasás igéje pedig 1Kir 12:1-19. Az istentisztelet keretében Kondrát Tibor presbiter bemutatta a Bíró Ernővel együtt szerzett Kolozs, a fehér arany faluja c. könyvét. Az istentiszteletet követően egy kis majálisoázsra került sor, amelyen jelenlegi és egykori presbiterek vettek részt házastársukkal együtt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt