2023/18 - A héten történt

 

Kedden egyházközségünk presbiterei újraültették a templom előtti virágoskertet határoló sövényt, amely pár évvel ezelőtt kipusztult. Külön köszönet Ballok Jánosnak, Coszorús Istvánnak, Debreceni Jánosnak és Lacz Ferencnek a segítségért.

Péntek este az első éves konfirmációi előkészítőn a prófétákról taultunk, általánosan. Emellett átvettük a Heidelbergi káté VI. Úrnapját, valamint a 404. éneket: Siess, keresztyén, lelki jót hallani. Az ének arra emlékeztet, hogy a próféták megírták a Bibliában: van Istenünk, aki oltalmaz bennünket. 

Szombat délelőtt a vallásórásokkal a vasárnapi anyák napi ünnepélyre próbáltunk - a másodéves kátésokkal a két hét múlva sorra kerülő konfirmációra készültünk. Szombat délután a baba-mama csoportban résztvevők piknikjére került sor: gyermekek, édesanyák és édesapák voltak együtt.

Vasárnap délelőtt az istentisztelet alapigéje 2Tim 1:3-5 volt, a biliaolvasás igéje pedig Mk 7:1-13. Az istentisztelet keretében került sor a vallásórások anyák napi ünnepélyére, énekeltek és verseket mondtak. Köszönjük minden szülőnek aki bátorította gyermekét és eljött vele együtt - sajnáljuk azokat, akik betegség miatt nem tudtak részt venni. 

Vasárnap délután ifjúsági istentiszteletre került sor. Az igehirdetés alapigéje Mt 20:1-16 volt, Jézus szőlőmunkásokról szóló példázata, a témája pedig az esélyegyenlőség - május első szombatja az esélyegyenlőség napja. Keresztyénekként számunkra különösen fontos ez a nap, mert arra is emlékeztet, hogy Isten Jézus Krisztus által mindenkinek megadta az esélyt arra, hogy igazként álljon meg előtte az utolsó ítéletkor.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2024/19 - A héten történt

2023/37 - A héten történt