2023/20 - A héten történt

A héten konfirmációra készülve minden este 7 órától bűnbánati istentiszteletet tartottunk. Előtte, és volt, hogy utána is a konfirmálókkal a szombati kikérdezésre és a vasárnapi konfirmációra készültünk. Bűnbánati hetünk csütörtök délelőttjén Jézus mennybemenetelére emlékeztünk ünnepi istentisztelet keretében. Szerda, csütörtök és péntek este a fiatalok által választott bibliai történetek voltak a bűnbánati istentiszteletek alapigéi.

Szombat délelőtt a vallásórán a bolond gazdag történetét taulták a gyermekek Lk 12:13-21 alapján. A történet mellé a 499. énekünket tanultuk: Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel! Az órát követően érkeztek a konfirmálók, akik virágokkal, ágakkal díszítették fel a templomot - külön köszönet harangozónőnknek, aki segítte őket ebben.

Szombat este került sor a konfirmálók kikérdezésére, vasárnap délelőtt pedig a fogadalomtételükre. Vasárnap délelőtt az istentisztelet alapigéje Mt 7:24-29 volt, a bibliaolvasás igéje pedig 1Kor 3:6-23. Az istentisztelet keretében 3 fiatal kötelezte el magát hívő életre: Kovács István Ervin és Kovács Yvett Edina, Kovács István és Kőmíves-Cziri Enikő gyermekei; illetve Pető Dóra, Pető Lajos és Szilágyi-Bartha Júlia leánya. Isten áldását kívánjuk életükre. Az istentiszteleten úrvacsoraosztásra is sor került, amelyen a konfirmált ifjak első ízben részesültek az úrvacsora sákramentumában - majd őket követően a gyülekezet is úrvacsorázott. Az úrvacsorai ágendát Oláh József ny. lp. végezte.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt