2023/28 - A héten történt

Hétfőn a vakációs bibliahetet szervezni gyűltünk össze  - a szervező csapat olyan fiatalokból áll akik konfirmáltak, illetve szeptemberben kezdik az első éves konfirmációi felkészítőt. A játékokat és az énekeket néztük át közösen.

Szombaton került sor Ballok Zsolt és Zoványi Orsolya esküvőjére. A házasságkötésüket megáldó istentisztisztelet alapigéje Én 2:2-3 volt: Mint liliom a tövisek közt, olyan az én mátkám a leányok között. Mint az almafa az erdő fái között, olyan az én szerelmesem az ifjak között. Árnyékában vágyom ülni, gyümölcse gyönyörűséges ínyemnek. Kívánjuk, hogy Isten gazdagon áldja meg közös életüket.

Szombaton a keresztség sákramentumában részesült Vargyas Sára, Vargyas Vilmos és Szentkirályi Csilla kisleánya. Isten bőséges áldását kívánjuk Sára és családja életére egyaránt.

Vasárnap délelőtt az istentisztelet alapigéje 2Tim 2:11-13 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Mt 25:14-30.

Vasárnap délután angol nyelvű istentiszteletre került sor, amelyen meghívottunk, Brian James Johnsson nyugalmazott angoltanár és zenész fotográfusként volt jelen: fényképeit mutatta be nekünk az istentiszteletet követően. Ez alkalommal több zeneszám is elhangzott: J. S. Bach Áriája, R. Schumanntól a Traumerei csellón és zongorán, illetve J. Massenet Elégiája zongorán. Horváth Emese Kinga is megörvendeztetett bennünket énekével, előadásában A. Stradella Pieta, Signore!, illetve W. A. Mozart Voi che sapete c. áriája hangzott el. A fényképek, amelyek ez alkalommal készültek itt találhatók: Celebrating Photography and Music.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt