2023/38 - A héten történt

Szerdán asszonytestvéreink a szombati ruhavásárra készültek. Köszönjük Bakos Erzsébetnek, Ballok Zsuzsannának, Bíró Évának, Boros Jolánnak, Gáspár Klárának, Koruzsán Juliannának, Szenes Erzsébetnek és Szőllősi Juliannának az előkészületeket, s hogy szombaton is jelen voltak - illetve Boros István főgondnoknak és Bakos Márton presbiternek, hogy az előkészületekben a segítségükre voltak, szerda délután és szombat délelőtt egyaránt.

Szerda és péntek böjtös napok voltak az óegyházban - az első keresztyének ezeken a napokon hangsúlyozottabban odafigyeltek Istennel való kapcsolatukra. Mi is megtehetjük ezt hozzájuk hasonlóan - azért indítottuk szerdai és pénteki áhítat-sorozatunkat, hogy ebben a segítségükre legyünk. 10 percről van szó, amit ezeken a napokon Isten igéjével tölthetnek - akár autójukkal a forgalomban araszolnak, buszon utaznak s épp nincs ismerős akivel beszélgetnének, vagy otthonukban a kávéjukat fogyasztják, illetve még nagyon sokféle élethelyzetben. Hallgassák őket olyan szeretettel amekkorával készülnek.

A szombati vallásórán az elveszett juh példázatát tanulták a gyermekek Lk 15:1-7 alapján. 

Vasárnap délelőtt az istentisztelet alapigéje Zsid 10:35-39 volt, a bibliaolvasás igéje pedig a Jn 11 (szemelvényesen). Az igét ezalkalommal Oláh József ny. lp. hirdette.

Vasárnap az Agnus rádió fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából szerveztek ünnepséget Kolozsváron. Az ünnepség istentisztelettel kezdődött a Belvárosi Református Templomban, majd a Református Sajtóközpontban folytatódott. Köszönjük szépen Ballok János gondnoknak, feleségének Zsuzsannának, illetve Kondrát Tibor presbiternek és feleségének, Idának, hogy képviselték egyházközségünket az eseményen.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt