2023/44 - A héten történt

Hétfőn és kedden rendkívüli vallásórát tartottunk, amelyen a résztvevő gyermekek Jeremiás prófétával ismerkedtek meg: az élettörténetével, illetve a jelképekkel és a jelképes cselekedetekkel amelyek segítségével átadta az Istentől kapott üzenetet. Jeremiásnak sokat kellett szenvednie amiatt, hogy korának nacionalista prófétáival szemben azt hirdette, amit Isten kijelentett neki. Sokan amiatt sem nézték jószemmel a munkásságát, hogy az Isten szerinti életre buzdított a kiüresedett szertartások ismételgetése helyett. Kedden a gyermekek résztvettek a reformáció napján tartott délelőtti ünnepi istentiszteleten is, amelyen a hétfőn tanult énekekből is énekeltünk, illetve amelyen ők is segítettek elmondani mikről beszélt Jeremiás a hallgatóságának. Hétfőn 7 gyermek volt jelen, kedden 6-an voltak együtt. Az istentiszteleten összesen 22-en voltunk jelen.

Jeremiásnak Isten embere azt mondta, hogy az Úr beszédei kivirágoznak, mint a mandulafa, s hamar megtermik gyümölcsüket. Ősszel csak képen láthatunk virágzó fákat. A résztvevők  úgy döntöttek, hogy ezzel a Jeremiás elhívására utaló képpel szeretnének fotózkodni.

 

A szerda déli áhítat itt hallgatható vissza:

Szerda délután Kiss Julcsi és Könczey Samu, a kolozsvári Sigismund Toduță Zenei Főgimnázium diákjai, egykori csellótanárukkal együtt a temető kápolnája előtt tartott római katolikus szertartást követően néhány erre az alkalomra választott zeneművel hangolta az egybegyűlteket emlékezésre. Hálásan köszönjük Julcsi és Samu közreműködését; azt, hogy vállalták és időt, energiát szántak reánk.

Vasárnap délelőtt az istentisztelet alapigéje Mt 18:15-18 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Mt 18:23-35. Az istentiszteleten 58-an voltunk jelen. Istentiszteletet követően együtt kávéztunk - mint minden hónap első vasárnapján.

A vasárnap délutánra tervezett ifjúsági istentisztelet érdeklődés hiányában elmaradt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt