2023/45 - A héten történt

Hétfő délután ringató-foglalkozásra került sor a baba-mama csoport szervezésében. A foglalkozást Nagy Tünde tartotta.

A szerdai áhítat itt hallgatható vissza:

A pénteki és szombati elsőéves konfirmációi felkészítőn Mózes 5. könyvével ismerkedtünk meg, amely átmenetet képez a Mózes 5 könyve által alkotott gyűjtemény és az 5Móz-2Kir-ig tartó deuteronomista történeti mű között. A könyvben Mózes búcsúképpen felidézi Isten és népe történetét, elismétli Isten törvényeit, majd arra figyelmezteti a választottakat, hogy akkor részesülnek Isten áldásában ha megtartják az Ő parancsolatait. Az elsőéves kátéból a 31-37 kérdés-feleleteket vettük át, illetve a 282. éneket tanultuk: Örök élet reggele. A két alkalommal összesen 6 konfirmáló volt jelen.

Pénteken tartott másodéves konfirmációi felkészítőnkön Dániel könyvével ismerkedtünk meg, amely példaként állítja elénk azokat, akik a nehézségek ellenére kitartanak a hitükben. Dániel könyve a Jelenések könyvének az egyik forrása - a Biblia utolsó könyve is ezzel a céllal íródott, így sok Dániel könyvével közös gondolatot tartalmaz. Dániel könyve mellett átvettük a Heidelbergi kátéból az úrvacsorával kapcsolatos 28-29 Úrnapját is, illetve a 230. húsvéti éneket tanultuk, amelyben egy olyan személy szólal meg lírai énként, aki a prófétával ellentétben megtagadta Megváltóját. Mindkét másodéves kofirmáló jelen volt.

Szombaton a vallásórán a gazdag ifjú történetét tanultuk Mt 19:16-30 alapján. A történet mellé átismételtük a 412. éneket. Egy gyermek volt jelen ezalkalommal. A vallásórát követően Gáll Jutka tanítónő ABC órát tartott, amelyen ugyancsak egyetlen gyermek vett részt.

Vasárnap délelőtt az istentiszteleten Préd 12:3-9 hangzott el alapigeként, a bibliaolvasás igéje Csel 1:4-14 volt. Ötvenen voltunk jelen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt