2023/46 - A héten történt

Egyházközségünk egy köszönő oklevelet kapott a Kidei Református Egyházközség részéről, amellyel megköszönik, hogy lelkileg és anyagilag segítettük őket az egyházközség parókiájának újjáépítésében. Ezúttal ismét megköszönjük azoknak, akik idejük, energiájuk felajánlásával segítettek a tűzvész után a romok eltakarításában, illetve adományaikkal támogatták a kidei egyházközséget.

Kedden a baba-mama csoport alkalmára gyűltek össze édesanyák gyermekeikkel.

Pénteken és szombaton került sor az eheti elsőéves konfirmációi felkészítőre. A két alkalmon Józsué könyvével ismerkedtünk meg, amely leírja hogyan foglalta el izráel népe az Istentől kapott földet. A könyvben hangsúlyos mind a harcok, mind a felosztás esetén az Isten akaratára való odafigyelés. Ezt követően az elsőéves káté 38-44 kérdés-feleleteivel foglalkoztunk, majd énekeskönyvünk egyik Miatyánk-parafrázisát, a 343. éneket tanultuk. Kilenc konfirmálóból összesen heten voltak jelen a két alkalmon.

Szombaton délelőtt tartottuk a másodéves konfirmációi felkészítőt, amelyen az intertesatementális korral ismerkedtünk meg. Azért fontos megismerni ennek a kornak a történetét, mert így jobban megérthetjük a Jézusról szóló elbeszéléseket. Arról volt szó az órán, hogy hogyan alakult a választott nép történelme a babilóni fogság végétől Nagy Heródes koráig, hogyan lett farizeusi és sadduceusi kegyességi irányzat, illetve, hogy hogyan készítette elő Pál apostol misszióját a közel-keleti és európai zsidó diaszpóra kialakulása. A 348. éneket tanultuk az órán: Áldjad én lelkem a dicsőség erős királyát. Mindkét másodéves konfirmáló jelen volt az órán.

A szombat délutáni vallásórán a szokásosnál többen, 11-en voltunk jelen. Az órán énekeket tanulva készültünk karácsonyra. A vallásórát követő ABC órán egy gyermek volt jelen.

Vasárnap délelőtt az istentisztelet alapigéje Dán 7 volt, a bibliaolvasás igéje pedig 2Thessz 1:3-12.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt