2023/47 - A héten történt

Ballok János gondnok és Názár Zoltán a héten lerakták a templom előterébe, illetve átalakított mellékheyiségébe a járólapokat - köszönjük szépen, hogy szaktudásukat adományként felajánlva tették szebbé templomunkat. 

Hét végén elkészült a parókia kert felőli részéhez tervezett közösségi tér kerítése is - hálásan köszönjük Boros István a Mártoné és Kondrát Tibor presbitereknek a kerítésoszlopok elhelyezését, illetve ugyancsak nekik, mellettük pedig Bakos Mártonnak és Boros Pista Istvának a kerítéspanók felheggesztését és a hátsó tér rendezését.

 

A héten megosztott szerdai áhítat itt hallgatható vissza:

Péntek este és szombat délután az elsőéves konfirmációi felkészítőn a Bírák könyvét tekintettük át - megismerkedtünk a könyv belső ritmusát adó bíró-sémával, illetve a korral, amelyben a választott nép kevésbé volt erős és egységes, törzsei laza szövetségben éltek egymással és még nem voltak biztosak enne, hogy válasszanak-e királyt népük élére. Az elsőéves kátéból a 46-52 kérdés-feleletet beszéltük át, és a 95. éneket tanultuk, amely egy királyzsoltár. A két alkalmon összesen négy konfirmáló volt jelen a kilencből.

Szombat délelőtt tartottuk a másodéves konfirmációi felkészítőt, amelyen három, Ézsaiással kortárs, Kr. e. 8. századi kispróféta könyvével ismerkedtünk meg. A Heidelbergi kátéból a 30-31 Úrnapja kérdés-feleleteivel foglalkoztunk. Mindkét másodéves konfirmáló jelen volt az órán.

Szombat délután a vallásórán a karácsonyi ünnepélyre készültünk: énekeket tanultunk, gyakoroltunk, illetve néhányan a gyermekek közül karácsonyi verset is választottak maguknak. 15 gyermek volt jelen a próbán.

Örökkévalóságra kitekintés vasárnapján délelőtt az istentiszteleten felolvasott alapige Mal 4:4-6 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Lk 9:28-36.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt