2023/48 - A héten történt

A héten minden este 7 órától bűnbánati istentiszteletet tartottunk, így készültünk advent első vasárnapjára.

A péntek esti istentisztelet után két elsőéves konfirmálóval együtt egy Sámsonról készült filmet néztünk meg, amely jól szemléltette a bírák korának a történelmi kontextusát.

Vasárnap délelőtt úrvacsorás ünnepi istentisztelettel vette kezdetét gyülekezetünkben is az adventi időszak és a karácsonyi ünnepkör. Az igehirdetés alapigéje Ézs 40:1-5 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Róm 8:1-16. Az úrvacsorai ágendát Oláh József ny. lp. végezte. Az istentiszteletet követően presbiterválasztó közgyűlést tartottunk.

Vasárnap délután 4 órától ünnepélyes adventi gyertyagyújtásra került sor templomunk előtt. Ez alkalommal a Bibliából a Róm 13:11-12 versei hangoztak el, mellé pedig néhány adventi énekeket énekeltünk. Ezután a vallásórás gyermekek adventi koszorút készítettek; közben szüleik egy része a jelenlevő gyülekezeti tagokkal együtt egy kis forralt bor vagy puncs mellett beszélgethettek, illetve válogathattak a kézműves vásárra jelentkezők termékeiből. Köszönjük szépen Boros Pista István főgondnoknak, hogy elkészítette a nagy adventi koszorú fémvázát, illetve Ballok János gondnoknak, Bíró Éva, Kondrát Tibor, Koruzsán Julianna, Szenes Erzsébet és Szőllősi Mária presbitereknek, hogy feldíszítették a vázat. Köszönjük Ballok János gondnoknak és Kondrát Tibor presbiternek, hogy segítettek elrendezni az udvart az eseményre készülődve. Ugyanakkor köszönjük szépen Kondrát Tibornak, hogy elkészítette a puncsot és Koruzsán Juliannának, hogy felforralta a bort - illetve Oláh Márta kántornőnek és Jakab Jutka presbiternek a segítségét az adventi koszorúk elkészítésében, Szőllősi Julianna harangozónőnek pedig, hogy utána még maradt és segített, hogy minden a helyére kerüljön.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt