2023/49 - A héten történt

 

Hétfő este ringató foglalkozásra került sor, amelyet Nagy Tünde tartott a baba-mama csoport tagjai számára.

A szerda reggeli áhítat itt hallgatható vissza:

Szerdán kísértük utolsó útjára Farkas (szül. Balla) Ibolya testvérünket, aki 86 éves korában hunyt el, két hónappal szeretette férje halálát követően. Koporsója mellett az Ézs 60:19-22 igéje vigasztalta a gyászolókat: Nem a nap lesz többé nappali világosságod, és nem a hold fénye világít neked, hanem az Úr lesz örök világosságod, és Istened lesz ékességed. Nem megy le többé napod, és holdad sem fogy el, mert az Úr lesz örök világosságod, és gyászod napjainak vége szakad. Egész néped igaz lesz, és mindörökké birtokolják a földet. Ültetvényem vesszőszálai ők, kezem műve az én dicsőségemre. A legkisebb is ezerré nő és a legkevesebb is hatalmas néppé. Én, az Úr a maga idejében megteszem ezt. Isten adjon vigasztalást a gyászoló családnak.

Pénteken, a másodéves kofirmációi felkészítőn három Kr. e. 7. századi kispróféta, Náhum, Habakuk és Sofóniás könyvével ismerkedtünk meg - majd a Heidelbergi Káté 32-33 Úrnapját tekintettük át. Mindkét kofirmáló jelen volt az órán. Pénteken és szombaton, az elsőéves konfirmációi felkészítőn Sámuel I-II könyvéről tanultunk, emellett pedig az elsőéves káté 53-60 kérdéseivel foglalkoztunk. A két alkalommal összesen három konfirmáló volt jelen.

Szombat délután a karácsonyi ünnepélyre próbáltunk a vallásórás gyermekekkel - összesen 14-en gyűltek össze.

Vasárnap délelőtt az istentisztelet alapigéje Jel 3:7-13 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Lk 21:16-36. Az igét ezalkalommal Oláh József ny. lp. hirdette. Az istentisztelet végén kihirdettük a múlt heti presbiterválasztó közgyűlés eredményeit: 1. Császár Lajos (43 szavazat); 2. Szenes Erzsébet (42); 3. Hatházi István (41); 4. Boros Pista István (40); 5. Bíró Éva (38); 6. Coszorús István (38); 7. Koruzsán Julianna (36); 8. Cotoi Vilmos (35); 9. Koszorús János (34); 10. Bányai István (34); 11. Szőllősi Julianna (33); 12. Szabó Sámuel (32).


Vasárnap délután zenés áhítatra került sor, amelyen Babțan-Varga Flórián gitármuzsikával gyönyörködtetett bennünket. Köszönjük szépen, hogy igent mondott meghívásunkra s az általa választott zeneművekkel segített az ünnepre hangolódni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt