2023/50 - A héten történt

A pénteki elsőéves, illetve a szombati másodéves kátéórán a karácsonyi ünnepkör történéseit ismételtük át - advent első vasárnapjától húshagyó keddig. Mindkét alkalommal a 203. karácsonyi éneket tanultuk, amely így kezdődik: Ó, jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmmel.

Szombaton 15 órától a vallásórás gyermekekkel készültünk a karácsonyi ünnepélyre - átismételtük a verseket, elénekeltük az énekeket. 14 gyermek volt jelen ezalkalommal.

Vasárnap délelőtt az istentiszteleten az igehirdetés alapigéje 1Kor 4:1-5 volt, a bibliaolvasás igéje pedig 2Sám 12:1-15.

Vasárnap délután zenés áhítatra gyűltünk össze: Csengeri Kostyák Zsuzsa gyönyörű orgonamuzsikája hangolt bennünket az ünnepre. Külön köszönjük, hogy mindkét zenés áhítaton megtisztelt bennünket a jelenlétével Ft. Kovács Árpád római katolikus plébános úr; illetve ennek a hétnek az adventi zenés áhítatán a Kisbácsi Szentháromság Ortodox Egyházközségben szolgáló Dumitru Boca egyháztartományi vikárius és kisbácsi szolgatársa, Cristian Moldovan is velünk tartottak. A járvány előtt advent harmadik vasárnapján mindig ökumenikus kórustalálkozóra gyűltünk össze - hátha még lesz rá alkalom, hogy adventben mindhárom felekezet tagjai együtt készüljenek az ünnepre. Az áhítaton készült fényképek itt találhatók: Csengeri Kostyák Zsuzsa - Zenés áhítat 2023. advent 3. vasárnapján.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt