2023/52 - A héten történt

A hét karácsony háromnapos ünnepével kezdődött. Hétfőn úrvacsorás ünnepi istentiszteletre gyűltünk össze karácsony I. napján. Vasárnap délután román nyelvű ünnepi istentiszteleten szólt hozzánk Isten igéje. Másodnapján délelőtt az ünnepi istentiszteletet követően római katolikus testvérfelekezetünk vallásórásainak karácsonyi műsorát hallhattuk templomunkban. Harmadnapján délelőtt Tamás Ernő szucsági lelkipásztor volt a meghívottunk - az ő igehirdetése zárta gyülekezetünkben karácsony ünnepét.

Vasárnap délután először az egyházközség gazdasági bizottsága nézte át a lelkipásztor által vezetett pénzügyvitelt, miután tagjai áttanulmányozták a pénteken kézhez kapott főkönyvet. Ezt követően került sor az évzáró presbiteri gyűlésre. Évzáró gyűlésünk egyben a presbiterválasztást követő alakuló gyűlése is volt a Kisbácsi Református Egyházközség Presbitériumának. A presbitériumnak 5 tagja cserélődött. Ezúton szeretnénk megköszönni Boros István a Mártoné, Debreceni János, Jancsó Albert, Kondrát Tibor és Lacz Ferenc odaadó munkáját, ötleteit, elkötelezettségét és jelenlétét - ugyanakkor szeretettel köszöntjük új presbitereinket: Bányai Istvánt, Cotoi Vilmost, ifj. Császár Lajost, Hatházi Istvánt és Szőllősi Juliannát. Sok erőt kívánunk a presbitérium munkájához az elkövetkező 3 évben. A gyűlésen újraválasztottuk Boros Pista Istvánt egyházközségünk főgondnokává, illetve Ballok Jánost egyházközségünk gondnokává - kívánjuk, hogy a folytatásban is áldásos legyen szolgálatuk. Egyházközségünk világi képviselője Boros Pista István főgondnok maradt, a gazdasági bizottság pedig Jakab Jutka presbiterrel egészült ki. Miután áttekintettük az egyházközség anyagi helyzetét újragondoltuk az egyházközség körzeteinek felosztását - 8 körzetre osztottuk a gyülekezetet. A 2024-es év során a lelkipásztor körzetenként, a körzetes presbiterekkel fogja meglátogatni a gyülekezet tagjait - előre egyeztetve a körzetekben lakókkal.

Vasárnap délelőtti és délutáni istentiszteletünkön egyaránt az Óesztendőtől vettünk búcsút - hálát adtunk áldásaiért és tanulságaiért, miközben bizakodva tekintünk előre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt