2024/1 - A héten történt

Hétfőn ünnepi istentisztelettel kezdtük az új esztendőt. Az igehirdetés alapigéje Jak 4:13-17 volt, a bibliaolvasás igéje pedig a 90. Zsoltár.

Csütörtökön és pénteken Péter Zsolt presbiter és barátnője, Diana felszerelték a templomi hangosítást, amelynek a berendezései, alkatrészei a héten érkeztek meg. A templomban mostmár hat hangszóró biztosítja, hogy mindenütt jól hallatszodjon az igehirdetés.

Szombat este vallásórásaink egy kis csapata karácsonyi verseket mondott és énekelt a római katolikus templomban. A gyermekek odaadásának köszönhetően egy régi hagyományt sikerült felélesztenünk - a pandémia előtt évekig minden karácsony másodnapján a római katolikus vallásórás gyermekek eljöttek a mi templomunkba, mi pedig vízkereszt ünnepén látogattuk meg őket. Istennek hála ez a mostani karácsonyi ünnepkörben is megtörténhetett.

Vasárnap délelőtt az istentisztelet alapigéje 1Kor 1:26-31 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Jn 15:12-17. Az igét Oláh József ny. lp. hirdette.

Az istentiszteletet követően évnyitó közgyűlésünkre került sor, amelyen a gyülekezet tagjai beszámolót hallhattak egyházközségünk 2023-as életéről, lelkiek és anyagiak vonatkozásában.

2023-ban 9 gyermek részesült a keresztség sákramentumában:

március 18. - Milaș Alesia (Milaș Andrei + Kovács Anita Renáta)
március 25. - Nagy Renáta (Nagy Imre János + Diószegi Roberta Beáta)
április 15. - Lőrincz Ádám (Lőrincz András Arnold + Nagy Zsófia)
április 22. - Milaș Emília (Milaș Marius Ștefan + Mórecz Orsolya Emese)
június 18. - Kis Emma (Kis Attila + Tamás Tímea Izabella)
július 15. - Vargyas Sára (Vargyas Vilmos + Szentkirályi Csilla)
szeptember 30. - Both Viktor (Both Ferencz-Rómeó + Vigh Katalin)
október 8. - Coman Mark-Damian (Coman Alin Ioan + Fábián Evelin)
október 15. - Marton Noel (Marton Magor + Rés Sarolta)

2023-ban 7 testvérünk koporsója mellett álltunk meg:

március 15. - Seres Imre
március 23. - Balogh Sándor
április 29. - Szenes István
szeptember 27. - Szabó Attila
október 12. - Nagy (sz. Szilágyi) Róza
december 6. - Farkas (sz. Balla) Ibolya
december 19. - Kovács Ferenc

2023-ban 2 jegyespár fogadott örök hűséget egymásnak:

május 13. - Buidin Thomas Imre Cyrill és Albert Csilla Tímea
július 15. - Ballok Gyula Zsolt és Zoványi Orsolya

Egyházközségünkbe az elmúlt évben 16-an jelentkeztek be, 14-en pedig más egyházközség tagjaivá váltak az év során. Szeretettel köszöntjük új egyháztagjainkat, és áldást kívánunk azok életére, akik elköltöztek közösségünkből. Egyházközségünk 4 lélekkel gyarapodott, lélekszáma 481.

A vasárnapi istentiszteleteken átlagosan 58-an voltunk jelen, ünnepi istentiszteleteken 50-en, sátoros ünnepek első napján 119-en, bűnbánati istentiszteleteken 16-an. 

Az elmúlt év során 34 vallásórát tartottunk, átlagosan 5 gyermek részvételével, vakációs bibliaheti alkalmainkon átlagban 26-an voltak jelen a gyermekek közül. Ősszel újabb első éves konfirmációi előkészítő csoport indult, 7 nyolcadik osztályos és egy kilencedikes fiatal jár elsőéves konfirmációi előkészítőre, illetve 2024-ban 2 kilencedikes, másodéves előkészítőre járó fiatal készül konfirmációs fogadalmat tenni. 

Egyházközségünk minden tagjának, illetve a kisbacsiref.blogspot.com minden követőjének kívánunk Istentől megáldott boldog új esztendőt!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2024/19 - A héten történt

2023/37 - A héten történt