2024/2 - A héten történt

A hét végén megtartottuk az év első elsőéves kofirmációi felkészítőjét. Az órán Salamon király történetét tanultuk: a trónért folytatott küzdelmétől kezdve a haláláig. A történethez az 1Kir 3. fejezetét olvastuk el - s elgondolkodtunk azon, hogyha kérhetnénk Istentől valamit, amiről biztosan tudnánk, hogy megadja nekünk, akkor mi lenne az? A 348. éneket tanultuk az órán: Áldjad én lelkem a dicsőség erős királyát. Péntek este az elsőéves konfirmálók közül nyolcból négyen voltak jelen az órán.

Szombaton, az év első vallásóráján a szőlősgazda példázatát tanultuk - aki az elvégzett munka mennyiségétől függetlenül mindenkinek ugyanannyit fizetett: egy dénárt. A Jertek énekeljünk énekeskönyv 177. énekét tanultuk az órán: Te csak az Istenek országát keresd. Négy gyermek volt jelen a vallásórán.

Vasárnap délelőtt az imahetet nyitó istentisztelet alapigéje Lk 10:25 volt, a bibliaolvasás igéje pedig a 27. Zsoltár. 58-an voltunk jelen a templomban. Az istentiszteleten presbiteri esküt tett Cotoi Vilmos, Császár Lajos, Hatházi István és Jakab Judit presbiter - Isten áldása legyen presbiteri szolgálatukon!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt