2024/3 - A héten történt

A héten minden este 7 órától az Egyetemes imahét alkalmaira gyűltünk össze. Meghívottjaink voltak: Dániel Tamás (Kolozspata), Tordai Árpád (Barót), Kovács Árpád (Kisbács), Sikó Csaba (Apahida), Dumitru Boca (Kisbács), Nagy Alpár-Csaba (Zsobok) - az imahetet pedig Péter Csaba, a Kolozsvári Református Kollégium lelkipásztor-tanára zárta. Az imahét hétköznapjainak a perselypénzét a zsoboki árvaház javára ajánlottuk fel - a héten 1241 lej gyűlt a perselybe, amelyet 1300 lejre kerekítettünk fel. Isten áldása kísérjen minden adakozót. Az imaheti alkalmak hangfelvétele visszahallgatható Spotify csatornánkon: Kisbácsi Református Egyházközség.

Szombat délelőtt, a másodéves konfirmációi felkészítőn Jézus életéről kezdtünk tanulni; emellett átvettük a Heidelbergi káté 34-35 Úrnapját, amely az 1-2 parancsolatról szól. 186. adventi énekünket tanultuk az órán, amely így kezdődik: Küldé az Úr Isten hűséges szolgáját. A felkészítőn mindkét konfirmáló jelen volt.

A vallásórán Lázár feltámasztásának a történetéről tanultunk Jn 11:1-44 alapján - a történetet el is játszották a gyermekek. A történet mellé a 279. éneket tanultuk: Jézus Krisztus, szép fényes hajnal. Öt gyermek volt jelen az órán.

Vasárnap délelőtt, az imahetet záró úrvacsorás istentiszteleten Péter Csaba, a Kolozsvári Református Kollégium lelkipásztor-tanára igehirdetését hallhattuk. Az istentisztelet alapigéje Lk 10:37 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Lk 10:25-37. Ez alkalommal az úrvacsorai kenyeret és a bort Szőllősi Mária presbiter és családja ajánlotta fel. Külön köszönetet illeti Bazsó Ilonát, Boros Tündét, Gáspár Klárát, Szőllősi Juliannát, Illetve Varga Erzsébetet, akik nagyon sokat segítettek imaheti meghívottjaink vendégül látásában.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2024/19 - A héten történt

2023/37 - A héten történt